Open Art Route Zuidoost

mei 26, 2015 3:08 pm

De Open Art Route Zuidoost komt er weer aan en ook CBK Zuidoost doet weer mee. Het officiële weekend start op zaterdag 20 juni, voor CBK Zuidoost al op vrijdag 19 juni met YELLOW WINGS.
De activiteiten die in en rondom CBK Zuidoost zullen plaatsvinden vind je hieronder op een rij:

 • vrijdag 19 juni om 16.00 – 18.00 uur
  Openingsfeestje ‘Yellow Wings’: nieuw buitenkunstwerk
  Locatie: vijver tussen Gerenstein en Egoli
  Kunstenaars: Loes van der Host en Mick Eekhout

Nieuw kunstwerk in de openbare ruimte van Stadsdeel Zuidoost. Yellow Wings is de vernieuwde versie van een geliefd buitenkunstwerk dat ooit stond in de waterpartij nabij Fleerde en Frissenstein. Tijdens de vernieuwing van de F-buurt werd deze Bijlmobiel (1974) weggehaald en opgeslagen. Toen herplaatsing om technische redenen onmogelijk bleek hebben de kunstenaars een nieuwe, meer duurzame versie gemaakt: Yellow Wings.

 •  Zaterdag 20 en zondag 21 juni
  Kunst in de openbare ruimte, tentoonstelling
  Locatie: ‘Yellow Wings, gespiegeld’
  Kunstenaars: Ramaz Goiati, Bert Jacobs, Hamid El Kanbouhi, Jonas Ohlsson, Nicole O’Niel, Natascha Salij.

Groepstentoonstelling van kunstenaars die met een tijdelijk beeld – gemaakt voor de manifestatie Open Art Route Zuidoost – reageren op het nieuwe permanente buitenbeeld ‘Yellow Wings’ van Loes van der Horst en Mick Eekhout. Deze sculpturen zijn alleen in het OARZO weekend te zien.

 • Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
  Tentoonstelling ‘Rebelse trots: een ode aan de zwarte vrouw’
  Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuidoost, Anton de Komplein 120
  Kunstenaar: Patricia Kaersenhout

‘Rebelse Trots’ is een ode aan de zwarte feministische golf in de jaren ’80 in Amsterdam. Een groep vrouwen verenigden zich in Flamboyant en Zami en noemden zich ZMV vrouwen (Zwarte Migranten Vrouwen). Kaersenhout maakte portretdoeken op stof, geïnspireerd door Afrikaanse portretdoeken, die worden gemaakt bij belangrijke gebeurtenissen. In plaats van druktechniek zijn de portretten uitgewerkt met geappliqueerde kraaltjes. Ook zijn er twee films te zien waarin het gereconstrueerde levensverhaal van de 18-de eeuwse ‘swartin’ Christina gekoppeld wordt aan de persoonlijke verhalen van de vrouwen.

 • Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
  Tentoonstelling Nieuwe aanwinsten kunstuitleen CBK Zuidoost
  Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuidoost
  Kunstenaars: Roi Alter, Ernst Coppejans, Carien Engelhard, Sigrid van Essel, Remy Jungerman, Joanneke de Meester, Mick La Rock, Henk Zomer

De kunstuitleen maakt kunst bereikbaar voor iedereen. Al vanaf € 5,- per maand is het mogelijk een uniek stuk mee naar huis te nemen. Twee keer per jaar wordt nieuw werk ingenomen en de eerste oogst van 2015 wordt getoond.

 • Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
  Locatie: Heesterveld Creative Community
  Werkplaats CBK Zuidoost
  Kunstenaars: Barbara Guldenaar, Bas van der Tang

Een nieuwe plek in Amsterdam Zuidoost: Werkplaats CBK Zuidoost, een locatie voor de bevlogen non-professional. Kunstenaar Ditte Brouwers en Bas van der Tang – beiden docent – zijn aanwezig, tonen hun eigen werk en geven informatie over het cursusprogramma.

 •  Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
  Locatie: H-Lab, Heesterveld Creative Community

Kunstenaar Lard Buurman is tijdelijke resident van de projectruimte H Lab. Maak kennis met zijn werk.

 

Tags : , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.