Kunstbeschouwing

What’s Art Got To Do With It is een online programma waarin wij praten over kunst en de visuele cultuur in Amsterdam Zuidoost. Denk aan thema’s als straatcultuur, openbare kunst, architectuur en migratie. Kunstenaar en educatiemedewerker Delano Mac Andrew presenteert het programma, dat gemaakt is door Sharda Balgobind en Delano MacAndrew.

AFLEVERING 1: BLAUW

In deze aflevering vertelt Delano over de kleur blauw en de verschillende tinten blauw. Met behulp van een kunstwerk uit onze kunstuitleencollectie laat hij je diverse invalshoeken zien. Zoals hoe deze kleur in de Surinaamse cultuur geïnterpreteerd wordt, met als voorbeeld ‘blauwsel’. Behalve over blauw leer je ook wat wij als presentatie-instelling in Amsterdam Zuidoost allemaal doen.

Het kunstwerk in deze film is van Marian Schutte en te leen voor 11eu per maand.


AFLEVERING 2: HET ZWARTE GEZICHT

In deze aflevering vertelt Delano je over de noodzaak om het zwarte gezicht te laten zien in de kunsten, media en eigenlijk overal. Met behulp van kunstwerken uit onze kunstuitleencollectie, tentoonstellingen Crossing Cultures ism Thami Mnyele Foundation en ZomerSalon Royaal laat hij je diverse invalshoeken zien, waarmee je tegelijkertijd een kijkje krijgt in wat wij als presentatie-instelling in Amsterdam Zuidoost allemaal doen. Dit online programma is tot stand gekomen door Sharda Balgobind en Delano MacAndrew.

De kunstwerken die besproken worden zijn werken van Iriée Zamblé en allebei te leen voor 11eu per maand.

  • De beelden gebruikt in deze aflevering zoals de foto van Naomi Campbell en Patricia Kaersenhout zijn afkomstig van het internet.