Kunstbeschouwing

What’s Art Got To Do With It is een maandelijks online programma waarin wij praten over kunst en de visuele cultuur in Amsterdam Zuidoost. Denk aan onder andere thema’s als straatcultuur, openbare kunst, architectuur en migratie. Dit is de eerste aflevering en gaat over het zwarte gezicht in de beeldende kunst. Collega Delano Mac Andrew zal het programma presenteren.

In deze aflevering vertelt Delano je over de noodzaak om het zwarte gezicht te laten zien in de kunsten, media en eigenlijk overal. Met behulp van kunstwerken uit onze kunstuitleencollectie, tentoonstellingen Crossing Cultures ism Thami Mnyele Foundation en ZomerSalon Royaal laat hij je diverse invalshoeken zien, waarmee je tegelijkertijd een kijkje krijgt in wat wij als presentatie-instelling in Amsterdam Zuidoost allemaal doen. Dit online programma is tot stand gekomen door Sharda Balgobind en Delano MacAndrew.

  • De beelden gebruikt in deze aflevering zoals de foto van Naomi Campbell en Patricia Kaersenhout zijn afkomstig van het internet.