Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Event Navigation

While Meditating on War

19 januari 2017 @ 17:00 - 11 maart 2017 @ 17:00

Oorlog….je kunt er niet meer om heen. Het is het nieuws van vandaag de dag. Met de geopolitieke ontwikkelingen in de wereld, de toenemende  polarisering in de samenleving, de realistische dreiging van terrorisme en geweld lijkt de angst voor oorlog groter te worden. Europa kan zo maar weer een slagveld worden. Oorlog is met ons, om ons heen en voor velen in het Westen nu ook in ons. Het is geen ver van mijn bed-show meer.
Kunstenaars: Celine van den Boorn, Barbara Broekman, Ramaz Goiati, Lana Mesić , Ilya Rabinovich, Xavier Robles de Medina, Tamar Rozenblat, belit sağ, Emanuel Tegene.

Barbara Broekman, Faith – Damascus, 2014; foto: Gert Jan van Rooij

(Barbara Broekman, Faith – Damascus, 2014; foto: Gert Jan van Rooij)

Opening: donderdag 19 januari om 17 uur (tot 20 uur)
Gastspreker: Ronit Eden
Locatie: CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam
www.cbkzuidoost.nl
Te zien t/m 11 maart

Artisttalk: donderdag 26 januari
Met  Emanuel Tegene en Rob Perree
Locatie: Kruitberg 1003, Amsterdam
www.air-oazo.nl

In de tentoonstelling While Meditating on War laten negen kunstenaars werk zien waarin oorlog- en oorlogsdreiging impliciet of expliciet aan de orde komt. Alle kunstenaars hebben de afgelopen jaren onder invloed van de actuele toestand in de wereld werk gemaakt waarin het thema op een of andere manier wordt verbeeld. De een doet dat vanuit de noodzaak om te reageren, de ander om te verzachten, weer een  ander vanuit een persoonlijke geschiedenis die verweven is met oorlog.

Met dank aan Ethiopian Airlines en OAZA AIR en het Mondriaan Fonds.

De Ethiopische  kunstenaar Emanuel Tegene verblijft in januari 2017 in de studio van OAZA AIR, de artist-in-residence van Stichting Open Ateliers Zuidoost.

Ilya Rabinovich Museutopia dl 2, 2015

Ilya Rabinovich Museutopia dl 2, 2015