Ons centrum is multidisciplinair, je zou kunnen zeggen dat we voor ieder wat wils hebben. We hebben een bijzondere kunstuitleencollectie met meer dan 2000 kunstwerken. Wist je al dat je vanaf €5,- per maand een kunstwerk kunt lenen?

Jaarlijks programmeren we meer dan 15 tentoonstellingen per jaar, waarvan een of twee grote groepstentoonstellingen. Soms leidt ook een educatief project tot een tentoonstelling zoals Beelden in de binnentuin, waarbij leerlingen kennismaken met het curatorschap. Of andersom. Dan is een tentoonstelling een onderwijsmiddel, samen met onze kunstuitleencollectie.

Onderwijsprogramma’s en interesses van leerlingen zijn leidraad voor ons lesaanbod. Kunst vind je ook in Zuidoost op straat. Er zijn wel meer dan 120 openbare kunstwerken.

Benieuwd?

CBK Zuidoost organiseert wandelingen langs deze openbare kunstwerken. Wij dragen graag bij aan het kunstenaarsklimaat door een keer in het jaar Mijn Kunst te organiseren. Een open podium waarbij amateurkunstenaars de kans krijgen hun werk aan het grote publiek te laten zien. En omdat we Zuidoost een warm hart toedragen hebben we een internationaal residency programma: BijlmAIR.

We nodigen kunstenaars wereldwijd uit om voor een korte periode in Zuidoost te wonen en een kunstwerk te maken dat Zuidoost reflecteert. Kortom, bij CBK Zuidoost hoef je je niet te vervelen. Er is altijd wel iets te zien!