Indruk

Beelden in Zuidoost

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost koestert de openbare kunstwerken in Amsterdam Zuidoost. In stadsdeel Zuidoost bevinden zich meer dan 120 openbare kunstwerken. Wil je meer weten over deze parels van Zuidoost? Kijk dan hier.

Of boek een wandeling, zie hieronder.

Wandelingen langs buitenkunstwerken

In Amsterdam Zuidoost zijn talrijke interessante kunstwerken in de openbare ruimte te zien. Om meer te weten te komen over deze kunst, kun je bij CBK Zuidoost  een wandeling ‘kunst op straat’ boeken.

Groepen van maximaal 20 personen worden onder leiding van gespecialiseerde gidsen op sleeptouw genomen langs deze kunst op straat. Gezien de grootte  van  het stadsdeel, bieden wij wandelingen in verschillende delen van Amsterdam Zuidoost aan.

Een paar mogelijkheden staan hieronder:

  • kunst in de Amsterdamse Poort
  • kunst in het Bijlmer Museum (dit is het deel van de Bijlmer waarin de typische honingraat hoogbouwarchitectuur is gehandhaafd)
  • kunst in en rond het Nelson Mandela park
  • natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor een op maat programma


Duur en prijs
Een wandeling ‘kunst op straat’ duurt 60 minuten en kost € 90,75 (ex btw). Naast het bespreken van de kunstwerken en hun makers wordt ook in gegaan op de rol van CBK Zuidoost in de realisatie van kunst in de openbare ruimte van Amsterdam Zuidoost, de geschiedenis en receptie van de  beelden op straat en de omarming door de lokale bewoners.

Scholen
Voor schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs gelden andere tarieven. Ook is het mogelijk om het programma qua tijd, route en inhoud aan te passen aan de wensen van de school.

Prijs per klas bedraagt €50, – (geen btw vanwege educatie). De groepsdocent wandelt altijd mee; bij grote of drukke groepen dient de school voor extra begeleiding te zorgen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je terecht bij Delano Mac Andrew:
T 020 22 52 880
E d.macandrew@cbkzuidoost.nl