Ontdek de Bijlmer vanuit een nieuw perspectief!

Tijdens deze twee uur durende fiets- of wandeltocht leidt een gids je langs de hoogtepunten van kunstwerken in de openbare ruimte. Deze rondleiding gaat natuurlijk over kunst maar ook over de plek waar deze kunstwerken staan: de Bijlmer. Want met de kunst in de Bijlmer is namelijk iets bijzonders aan de hand…

Wist je dat de stedenbouwkundigen die de Bijlmer bedacht hebben express geen openbare kunstwerken hadden ingepland? Ze vonden de Bijlmermeer al een kunstwerk op zich, daar kon geen standbeeld of muurschildering iets aan toevoegen. Ondertussen staat de wijk vol met prachtige, en natuurlijk minder mooie, werken. Hoe dat zo komt? Dat en meer ontdek je tijdens deze rondleiding.

Door de verschillende kunstwerken zullen we de verhalen van het interculturele Zuidoost leren kennen. Vijftig jaar Bijlmer: van de kunstloze stad van de toekomst op de tekentafel naar de probleemwijk in de jaren ’70 en ’80, en van de stedelijke vernieuwing in de jaren ’90 tot de gentrificatie van nu.

In dit uitgebreide arrangement is het mogelijk om de rondleiding te beginnen of eindigen met een lekkere lunch, borrel of workshop. Of BBQ op een van de kunstwerken in Zuidoost, heel veel is mogelijk! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

De rondleiding wordt aangeboden als fietstocht of wandeling. Fietshuur is niet inbegrepen in de prijs.

Wanneer: op aanvraag
Vanaf: 10 personen
Kosten: vanaf 200 euro, neem contact op via info@cbkzuidoost.nl of 020 – 22 52 880 voor een op maat gemaakte offerte.

UN BBQ - Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla (2009)

UN BBQ is een kunstwerk in het Nelson Mandelapark maar kan ook gebruikt worden als BBQ. “Eten verbroedert” dachten de kunstenaars. Een perfecte manier om je rondleiding af te sluiten!