CBK Zuidoost is een expertisecentrum voor non-professionals in de beeldende kunst. Voor vragen, wensen of advies ben je als amateurkunstenaar bij ons van harte welkom. CBK Zuidoost biedt elk jaar masterclasses en portfoliodagen aan. Houd onze website in de gaten voor de data. Speciaal voor deze kunstenaars organiseert CBK Zuidoost elk jaar de groepstentoonstelling Mijn Kunst. Meer informatie of heb je vragen? Mail dan naar Delano MacAndrew: d.mac.andrew@cbkzuidoost.nl.

Mijn Kunst 2019 wordt ZomerSalon Royaal

De Bijlmer / Amsterdam Zuidoost

Mijn Kunst 2019 verandert in een nieuw format: ZomerSalon Royaal. ZomerSalon Royaal wordt een jaarlijkse thematische zomerexpositie – open voor amateurs en professionals.

Doe je mee met onze nieuwe ZomerSalon Royaal?
Het thema is ‘De Bijlmer / Amsterdam Zuidoost’.
Elk jaar zal het thema anders zijn. Aan ZomerSalon Royaal kan iedereen meedoen: de bevlogen zondagsschilder, maar ook de gearriveerde kunstenaar van naam.

AANMELDEN: t/m 6 juni!
OPENING: donderdag 4 juli om 17 uur

FINNISSAGE: zaterdag 17 augustus

Net als bij Mijn Kunst zijn er een publieks- en juryprijs verbonden aan ZomerSalon Royaal. De winnende werken worden professioneel gefotografeerd en – vergroot – op canvasdoek gedrukt. Deze worden gedurende de editie van het volgende jaar (2020) opgehangen in de frames op de gevel van het Bijlmer Sportcentrum tegenover CBK Zuidoost.

Het publiek en een vakjury bepalen welke 4 werken komen te hangen in de frames; elke groep kiest 2 werken. CBK Zuidoost bepaalt wat het 5de werk wordt. Jouw kunst kan dus gedurende een aantal weken te zien zijn in de openbare ruimte van Amsterdam Zuidoost!

De Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in London is in dit opzicht een mooi voorbeeld voor zowel de inhoud, organisatie, als de vormgeving van deze zomersalon.

DOE MEE!
Aanmelden kan t/m 6 juni!
Neem voor meer informatie contact op met Priscilla Macintosh:
T 020 2252880
M p.macintosh@cbkzuidoost.nl

Mijn Kunst 2018

Mijn Kunst 2018: deze bijzondere expositie staat helemaal in het teken van het bestaan van 50 jaar Bijlmer.

Winnares juryprijs Keshia Danso en de winnares van het publiek, Marcella Lede.

Winnares juryprijs Keshia Danso

winnaars Mijn Kunst 2018 Keshia
Winnaar Marcella Leede publieksprijs Mijn Kunst 2018

Mijn Kunst 2017

Vanaf 20 juli is in CBK Zuidoost de jaarlijkse expositie Mijn Kunst te zien. Met Mijn Kunst biedt CBK Zuidoost bevlogen non-professionals in de beeldende kunst een podium om hun werk te tonen aan het publiek. Je kunt je voor deze editie niet meer aanmelden.

Opening: donderdag 20 juli van 17 tot 19 uur
Finnissage en prijsuitreiking: zaterdag 26 juli van 15 tot 17 uur

Mijn Kunst is te zien van 20 juli t/m 26 augustus 2017 in CBK Zuidoost.
Adres: Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam Zuidoost,
Tel.nr. 020-25 25 401

voorkant uitnodiging

Mijn Kunst 2016

Vanaf 16 juli is in CBK Zuidoost de jaarlijkse expositie Mijn Kunst te zien. Met Mijn Kunst biedt CBK Zuidoost bevlogen non-professionals in de beeldende kunst een podium om hun werk te tonen aan het publiek. Kunstenaars, uit Amsterdam Zuidoost en omgeving, die willen deelnemen aan deze 8de editie kunnen zich van 17 mei t/m 11 juni 2016 aanmelden. Klik hier om je in te schrijven.

Mijn Kunst is te zien van 16 juli t/m 27 augustus 2016 in CBK Zuidoost.
Adres: Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam Zuidoost,
Tel.nr. 020-25 25 401, www.cbkzuidoost.nl

Finissage en prijsuitreiking: zaterdag 27 augustus

(kunstwerk: Hettie Fagel)

Mijn Kunst 2016

Mijn Kunst 2015

CBK Zuidoost biedt non-professionals in de beeldende kunst een open podium waar zij hun werk kunnen tonen aan het grote publiek. Het publiek kan t/m donderdag 13 augustus stemmen op hun favoriete kunstwerk. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op kwaliteit, originaliteit en materiaalgebruik en maakt een selectie.

Finissage en prijsuitreiking: zaterdag 15 augustus om 15 uur (tot 17 uur)

Digitale kaart

Kunstworkshops volwassenen

Voor amateurkunstenaars organiseren we jaarlijks kunstworkshops waar je je verder kunt specialiseren in een bepaalde discipline. Denk aan bronsgieten, keramiek, portret tekenen en bijlen. De laatste begint op zaterdag 20 januari 2018, lees hier meer en meld je aan!

Bekijk ons aanbod voor 2018 hier.

P1040394

Portfoliodag

CBK Zuidoost biedt amateurkunstenaars de gelegenheid om hun werk mee te nemen en deze van advies te voorzien. We organiseren jaarlijks een of meerdere portfoliodagen. Houd onze website in de gaten voor concrete data!

P1000127
mijnkunst-masterclass

Masterclasses

Wil je je professionaliseren in de kunst? CBK Zuidoost organiseert masterclasses voor amateurkunstenaars. Afgelopen juni zijn er drie masterclasses geweest, waarin elke masterclass begeleid werd door een kunstenaar. Elke kunstenaar had zijn eigen discipline: beeldhouwen/keramiek, digitale fotografie en ruimtelijk werk. Deelnemers kunnen hun werk meenemen. De masterclass biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers en duurt 3 uur, inclusief een pauze. Houd onze website in de gaten voor nieuwe data!