‘Atlantic Transformerz’ in Galerie Sanaa

oktober 14, 2014 3:45 pm

Een leuke bezoekerstip: Kunstenaar Charl Landvreugd presenteert vanaf deze week het laatste deel van zijn foto- en videoproject ‘Atlantic Transformerz’ in Galerie Sanaa in Utrecht. Dit laatste deel is in Senegal gemaakt.

Charl Landvreugd presenteerde in 2010 ‘Atlantic Transformerz’ als resident van BijlmAIR. Hij raakte geïnspireerd door een project van SMBA, Beter beeld van Afrika, dat ook een onderdeel van zijn opdracht werd. Geïnspireerd door de samenkomst van de Afrikaanse diaspora in de Bijlmer, ontwikkelde Landvreugd het concept voor het videowerk ‘Atlantic Transformerz’. Hierin verenigt hij vier continenten rond de Atlantische Oceaan; Afrika, Noord en Zuid Amerika en Europa. Het project reisde van de Bijlmer naar New York en Moengo, Suriname.

model2face1
Het eerste deel van de video werd gerealiseerd tijdens BijlmAIR en is gepresenteerd in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. ‘Atlantic Transformerz: Ile de Ngor’ – video and photo – is gemaakt het uiterste deel van West Afrika en gebaseerd op  ‘Wanderer above the Sea Fog (1818) van Casper David Friedrich. ‘Atlantic Transformerz: Dakar’ is gefotografeerd in de stad.

Over Charl Landvreugd
Charl Landvreugd, geboren in Rotterdam en woonachtig in New York, is kunstenaar en kunsttheoreticus. Landvreugd onderzoekt zwart en zwartheid. Hij kijkt naar de veelvoudige tinten in de kleur zwart en maakt zich hard voor het onderscheiden van de zwarte diversiteit.

Commententaren zijn gesloten.