Bekijk je wijk

oktober 17, 2015 2:15 pm

bekijkjewijk_grootBekijk je Wijk is een educatieproject voor alle schooltypen dat jongeren op een nieuwe manier laat kijken naar de omgeving waarin ze zich dagelijks bewegen. Het project begint met een voorbereidende les op school. Vervolgens gaan de leerlingen mee met een rondleiding, gegeven door een ervaren architectuurdocent. In een workshop gaan de leerlingen tenslotte zelf aan de slag als architect, stedenbouwkundige of bewoner, en ontwerpen en bouwen ze een nieuwe toren, woonwijk, of straatmeubilair voor een locatie in hun eigen buurt.

In de stadsdelen Noord, Oost, Zuid, Nieuw-West en West heeft het project Bekijk je Wijk al vele klassen ontvangen. Een impressie van deze rondleidingen en workshops is te vinden op www.bekijkjewijk.nl (kies een van de wijken en klik vervolgens op ‘expositie’).

Op dit moment werkt CBK Zuidoost mee aan de ontwikkeling van Bekijk je Wijk voor Amsterdam Zuidoost. We streven ernaar het educatieprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de scholen en hun curriculum. Bent u docent geschiedenis, CKV, aardrijkskunde, maatschappijleer? Of coördineert u de culturele projecten op uw school of ziet u een verband met een ander vak of project? Dan bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een brainstormbijeenkomst over Bekijk je Wijk Zuidoost, waarin we meer informatie geven over het programma. Ook horen we graag uw wensen en ideeën.

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op woensdag 11 november om 16:00 uur in CBK Zuidoost. Graag horen we of u op deze datum aanwezig kunt zijn!
Mail naar Delano Mac Andrew om uw komst te melden: d.mac.andrew@amsterdam.nl
We hopen u binnenkort te ontmoeten!

Bekijk je Wijk Zuidoost is een samenwerkingsproject tussen het Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam), Monumenten & Archeologie en het Stadsarchief (Gemeente Amsterdam), het Amsterdam Museum en CBK Zuidoost.

Tags : , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.