BijlmAIR 2016

september 8, 2015 1:24 pm

Bijlmer Artist-In-Residence (BijlmAIR) is het residency programma van CBK Zuidoost in samenwerking met Stichting FLAT en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA).
Jaarlijks wonen en werken (inter)nationale kunstenaars tijdelijk in Amsterdam Zuidoost in het BijlmAIR-atelier Florijn. Tijdens hun residency maken zij werk dat op een of andere manier reflecteert op het interculturele Amsterdam Zuidoost. Per jaar verblijven ca. vijf kunstenaars in het atelier.

2015 is het laatste jaar dat BijlmAIR is gehuisvest in de flat Florijn. Vanaf 2016 zal BijlmAIR verhuizen naar Heesterveld. Vanaf 2016 zal CBK Zuidoost BijlmAIR programmeren in samenwerking met Stedelijk Bureau Amsterdam (SMBA) en Bradwolff Projects. Kunstenaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan BijlmAIR. Er is geen open call.

BijlmAIR is in 2001 gestart als initiatief van CBK Zuidoost. Er is bewust gezocht naar samenwerkingspartners in het centrum van de stad. Het programma biedt jonge kunstenaars die aan het begin van hun professionele carrière staan een werkperiode, een woon- en werkruimte, een expositieplek en een bescheiden werkbudget.

Residency BijlmAIR 2

 

 

Tags : , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.