BijlmAIRS: Wes Mapes en Anton Vrede

april 10, 2020 1:53 pm

In deze Coroniaperiode verblijven er twee kunstenaars in onze artist-in-residence BijlmAIR. Het werk van de kunstenaars zijn in 2021 te zien tijdens de tentoonstelling Air in Zuidoost#2020/2021.

Anton Vrede (Curaçao, 1953) verdiept zich in zwarte geschiedenis en politiek, maar lijkt dat in eerste instantie niet in zijn werk aan de orde te stellen. Zijn tekeningen en beelden zijn echter schaduwbeelden; hij maakt tegenbeelden waarmee hij troost wil bieden tegen groeiende maatschappelijke spanningen. Zijn fabeldieren figuren als een symbolische code. Zo staat de haas voor de vluchteling of de dakloze,  en alle andere kwetsbaren in de samenleving. Zowel in zijn leven als in zijn werk is hij op zoek naar evenwicht tussen twee uitersten, een onderzoek dat hij tijdens zijn residency zal voortzetten.

Wes Mapes (VS, 1980) is een mixed-media artiest die veel veelzijdige kunstpraktijk heeft die schilderkunst, sculptuur, installatie, muzikale compositie en performance bij elkaar brengt. Hij haalt inspiratie uit een enorme pool van invloeden variërend van postkoloniale theorie, alternatieve geschiedenismodellen, wiskunde, lokale bouwpraktijken, moderne architectuur en pan-Afrikaanse identiteit. Tijdens zijn residency gaat hij op verkenning naar wat de buurt presenteert, wat organisch te vinden is door middel van gesprekken, materiaalstudie en / of informele portretten.

Tags : , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.