50 Surinaamse Kunstschatten

september 1, 2015 2:04 pm

Tijdens De Dag van 1000 Culturen, is het boek ’50 Surinaamse Kunstschatten’ gelanceerd in CBK Zuidoost. Bart Krieger, kunsthistoricus én Nederlander van Surinaamse komaf, heeft ruim vier jaar, maandelijks geschreven over Surinaamse beeldende kunst voor Parbode, het Surinaamse opinieblad. In ’50 Surinaamse Kunstschatten’ zijn deze afleveringen gebundeld in een grote, full-coloruitgave. Het boek is bij ons en andere boekhandels in de stad (zie hieronder waar) te verkrijgen voor €30,-.

Vijftig maal Surinaamse kunst centraal
Ontdek  de eerste tyuri die is vastgelegd op doek, kom erachter wat de vrouwenbeweging te maken heeft met afschaffing van de slavernij en lees over de hedendaagse Maria Sybilla Merian. “Mensen denken vaak dat ze weten wat ze zien. In dit boek leer ik mensen te kijken naar kunst. Want pas als je ogen geopend zijn en je weet wat je ziet, kan het echte genieten beginnen”, aldus Krieger. Kunst van Surinaamse bodem staat centraal in dit boek en er wordt per kunstwerk een scala aan handvatten in woord en beeld aangereikt om de Surinaamse beeldende kunst te doorgronden. Hierbij put Krieger uit Westerse-, niet-Westerse en popcultuur. De kunstwerken (van plat tot 3D tot toegepaste kunst) bevinden zich zowel in Suriname als in Nederland in openbare of private collecties.

Verkoopadressen in Nederland zijn Museumboekhandel Rijksmuseum, Athenaeum Boekhandel, Boekhandel Scheltema, Premsela Boekhandel, Polki (Reigersbos), Eldorado boekencollectief.  Voor meer informatie of fotomateriaal kun je mailen met Bart Krieger: bart@krieger.net

Het boek 50 Surinaamse Kunstschatten is mogelijk gemaakt door de Caribbean Media Group.

Dit boek zal ook te koop zijn in Paramaribo vanaf 7 september.

(foto gemaakt door Lard Buurman).

_MG_0548

Tags : , , , ,

Commententaren zijn gesloten.