Boekpresentatie Diversity is Power

november 20, 2018 4:06 pm

Uitgeverij Jap Sam Books en CBK Zuidoost nodigen je van harte uit voor de boekpresentatie van:

‘René Tosari. Diversity is Power’
Donderdag 6 december 2018
17 tot 19 uur
CBK Zuidoost
Anton de Komplein 120
1102 DR Amsterdam
020-2252880
GRATIS TOEGANG

Een boek over het werk van de kunstenaar René Tosari, onder redactie van Rob Perree en Priscilla Tosari, vormgegeven door Edwin van Gelder van Mainstudio.

Programma
17.00 – 17.15 Ontvangst bezoekers
17.15 Welkom door Annet Zondervan, directeur van het CBK Zuidoost, Amsterdam
17.20 Uitgever Eleonoor Jap Sam geeft korte toelichting op het maakproces van Diversity is Power
17. 30 Rob Perrée over het werk van Tosari en de ontstaansgeschiedenis van het boek
17. 50 Uitreiking van het eerste exemplaar aan de kunstenaar
18.00 Laatste woord door René Tosari
Tot 19.00 Signeersessie en receptie

Heb je ons project gesteund tijdens de crowdfunding bij Voor de kunst? Dan kun je tijdens de boekpresentatie jouw tegenprestatie ophalen.

Over René Tosari
Tosari werd geboren in Suriname, deed de kunstacademie in Rotterdam, schoolde zich educatief bij op de Rietveld Academie in Amsterdam, ging terug naar zijn moederland om daar zijn artistieke bijdrage te leveren, besloot na acht jaar om terug te keren naar Nederland om zijn kunstenaarschap verder te ontwikkelen en wist een paar jaar geleden dat Suriname het land moest zijn van zijn uiteindelijke bestemming. Daar woont en werkt hij nu. Surinamer tussen de Surinamers maar Nederlandser dan de meeste van zijn landgenoten.

In Diversity is Power zijn artikelen opgenomen van Steve Ammersingh, Chandra van Binnendijk, Rob Perrée, Priscilla Tosari, Marieke Visser. Vertaling: Jane Hall. Het boek is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Mondriaan Fonds, Readytex Art Gallery, Amsterdams Fonds voor de Kunst en ruim 100 donateurs via crowdfunding platform Voordekunst. De boekpresentatie is tot stand gekomen in samenwerking met CBK Zuidoost.
Perrée, Rob & Tosari, Priscilla, René Tosari. Diversity is Power, Amsterdam: Jap Sam Books, ISBN 978-94-92852-04-5, € 29,50

Tags : , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.