Boomhut in onze binnentuin

juli 17, 2014 1:35 pm

Er staat weer een mooi beeld in onze binnentuin en wat voor een. Voor het project Beelden in de binnentuin hebben leerlingen uit klas 3 havo van de OSB gekozen voor werk van Boomhuttenfest. In onze tuin hebben wij momenteel een kunstboomhut staan van deze kunstenaars (zie foto). Lees hier meer over deze kunstenaars.

boomhut2.

Beelden in de binnentuin
Beelden in de binnentuin is een educatieprogramma waarbij leerlingen uit het voortgezet onderwijs optreden als curators en bepalen welke beelden tijdelijk in de binnentuin van CBK Zuidoost komen te staan. 

Het startpunt van dit traject is vanzelfsprekend de binnentuin. De leerlingen bekijken de tuin en de bebouwing erom heen. Er wordt met hen gepraat over de inhoud van het project, kunst in de (semi) openbare ruimte, het werk van kunstenaars dat eerder in de tuin te zien was en over het bedenken van keuzecriteria in verband met de selectie van werk.

Vervolgens gaan enkele door ons geselecteerde kunstenaars op bezoek in de les op school. De kunstenaars laten aan de hand van documentatie zien wat voor werk ze maken en gaan hierover in gesprek met de klas. De leerlingen maken een keuze voor 1 kunstenaar; bij deze persoon gaan zij op atelierbezoek en kiezen daar maximaal 3 beelden uit voor de binnentuin.

Bekijk hier onze andere onderwijsprojecten.

Commententaren zijn gesloten.