CBK Zuidoost begeleidt scholen bij beeldend onderwijs

februari 16, 2016 5:05 pm

CBK Zuidoost gaat basisscholen begeleiden bij het aanbieden van beeldend onderwijs. Via de LeerlijnenLABS van Mocca-Amsterdam (het expertisenetwerk Cultuureducatie) is CBK Zuidoost uitgekozen als culturele instelling om een aantal scholen met een specifieke leervraag te begeleiden. De eerste school is de Openbare Daltonschool Nellestein. Een aantal docenten van deze school brengen een deel van hun studiedag bij ons in huis door. Hierbij worden ze voorgelicht over hoe ze het thema Cultuur kunnen integreren in de groepen 5 t/m 7. CBK Zuidoost biedt een ruime keuze aan, zoals de kunstuitleencollectie en de kunstwerken in de openbare ruimte. Daar hoort een rondleiding in het Bijlmer Museum (erfgoed) bij, waar ook aandacht besteed zal worden aan de honingraatflats.

Daarnaast ondersteunt CBK Zuidoost de scholen bij het werken in de klas aan het thema Cultuur. Bovengenoemde groepen gaan met een kunstenaar werken waarbij ze kennis maken van het kunstenaarschap.

Tags : , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.