MUSEUMN8 ism Vinger.nl en Yasser Ballemans

november 2, 2016 9:03 am

CBK Zuidoost doet mee aan de Museumn8 en jij kan er bij zijn! Ontmoet, praat, luister en geniet van deze avond op zaterdag 5 november van 19 tot 02 uur.  Met elkaar rondom het vuur van kunstenaar van Yasser Ballemans naar (live)muziek luisteren van lokale muziekhelden zoals Sensiriti Sound, DJ Sids, CRZE, Triggafinga, Louis de Ville, Jackie Spen, Vich Holy, Mizztamizzo, Kiddo Cee, SoulTrash en meer!  Je kunt zelfs je oude kaarsen recyclen tot nieuwe sculpturen onder begeleiding van Corine Zomer. Er rijdt een speciale N8 bus vanuit het centrum naar Zuidoost, halte CBK Zuidoost.

logo-mn8Buitenprogramma vanaf 19 uur (doorlopend)
Wat is er mooier dan om een open vuur in de buitenlucht samen te komen, muziek te luisteren en muziek te maken, je eigen kaarsen en fakkels te maken…. Voor Museumnacht 2016 @ CBK Zuidoost presenteren Yasser Ballemans en Vinger.nl:

Vuursculptuur both/and Soundcultuur
Bonfire special!museumnacht_zo_logo_v1

‘Vuursculptuur both/and Soundcultuur’ is een samenwerking van Yasser Ballemans en Vinger.nl. Ter gelegenheid van de Museumnacht 2016 creëren zij voor de deur van CBK Zuidoost een warme ontmoetingsplaats waarin beeldende kunst en muziek met elkaar versmelten.

Yasser Ballemans zal een vuur stoken als onderdeel van zijn onderzoek naar de rol die vuur kan spelen bij het samenbrengen van mensen. Vuur heeft al eeuwenlang een praktische én symbolische functie bij allerlei rituelen – van eten bereiden en feesten tot begraven en vergaderen. Het onderzoek vindt plaats bij een ‘vuurplaatssculptuur’ die is toegesneden op de hedendaagse behoefte van mensen om weer achter hun televisie en beeldscherm vandaan te komen, elkaar te ontmoeten, plannen te maken en die ook uit te voeren. Voor deze gelegenheid experimenteert Yasser i.s.m. Corine Zomer met het maken van kleine sculpturen en kaarsen van was. Bezoekers kunnen hun oude kaarsen om (laten) smelten tot nieuwe verrassende vormen.

Vinger.nl presenteert een muzikaal programma rond het vuur van Yasser. Met een mash up van artiesten en stijlen verkennen zij de brede soundcultuur in de Amsterdamse Bijlmermeer, van roots reggae tot future hip hop. Onder de sterrenhemel, rond het vuur delen dj’s, mc’s en muzikanten hun verhalen in de vorm van muziek. Voor intieme optredens van lokale helden en beloften kom je tijdens de N8 naar Zuidoost!
For this bonfire special Vinger.nl proudly presents: Sensiriti Sound, Ike Melchizedek, DJ Sids, CRZE, Triggafinga, Anne Brattinga & Diego Nicolás Rodriguez, Minstrel, Louis de Ville, Jackie Spen, Gler, Vich Holy, Mizztamizzo, Kiddo Cee, Dret, The Kitchen, SoulTrash e.v.a.!

Binnenprogramma vanaf 19 uur (doorlopend)kaart-kyoco
In huis kun je de tentoonstelling AIR in Zuidoost 2016 bekijken. De pas geopende tentoonstelling  laat werken zien van (inter)nationale kunstenaars die dit jaar deelnamen aan ons artist-in-residence programma.  De deelnemers verbleven in H-lab, het woon- en werkappartement in Heesterveld. Deelnemende kunstenaars zijn: Randa Maroufi (Marokko/Frankrijk), Kyoco Taniyama ( Japan), Jan Hoek (NL)  i.s.m. Abdul Aziz & Mohammed Hamzo (Ghana), Baukje Spaltro (NL/IT)  Lard Buurman (NL), Nynke Deinema (NL) Isaura Sanwirjatmo (NL/Suriname). In samenwerking met Bradwolff Projects en SMBA.

 

afbeelding-mc-nikkels-debat-imagine-icOm 21 uur
Een debat door Imagine IC over The N-word; over de emoties en betekenissen van ‘nigger & neger’. Presentatie is in handen van MC Gikkels.  Nigger. Neger. Wie mag het gebruiken? En wanneer wel of niet? Het Rijksmuseum herschrijft zijn bijschriften en schrapt bijvoorbeeld het woord neger. Intussen rapt hiphopformatie SBMG in bijna iedere track over ‘nigga’s’ als zelfgekozen geuzennaam. Wat vind jij? Zeg wat je denkt in het debat olv MC Gikkels, o.a. bekend van politieke partij Bijlmer Style. Alle reacties worden verzameld bij ons op de muur. De discussie aan de hand van teksten uit het Rijksmuseum en rapteksten van verschillende hiphop artiesten bij CBK Zuidoost begint rond 21 uur.

Imagine IC is een bevriende cultuurinstelling uit de buurt, is tijdens Museumn8 te gast bij CBK Zuidoost om te praten over deze vragen. Zij brengen oorspronkelijke teksten, nieuwe varianten en publieksreacties samen.


Om 22 uur
Film Soso-lobi van Isaura Sanwirjatmososo-lobi
Doorlopend met om 22 uur en 23 uur voorafgaand een korte inleiding van de kunstenaar. 

Een film over de liefde tussen de vele jonge Hollandse stagiaires die jaarlijks vol goede moed afreizen naar Suriname en de lokale jonge Surinaamse mannen. Wat lijkt op een ongecompliceerde werkvakantie ontwikkelt zich tot een bijzondere confrontatie met  de koloniale geschiedenis van Nederland en het ongedeelde gezamenlijke verleden met Suriname.

 

 

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.