CBK Zuidoost doet mee aan Unlocked / Reconnected

juli 4, 2020 2:04 pm

Na ruim twee maanden gesloten geweest te zijn, zijn de deuren van musea en veel andere kunstinstellingen weer open. Unlocked/Reconnected verbindt bijna tweehonderd ‘huizen voor de kunst’ in één collectieve tentoonstelling.

Ook CBK Zuidoost doet mee aan deze collectieve tentoonstelling en wel met een werk van Su Tomesen: Tree feller (Philip). Te zien vanaf 1 juni en tijdens ZomerSalon Royaal in de zomermaanden.


Tree feller (Philip)

Straatverkopers in Johannesburg: krijgen ze werk of klanten vandaag? Morgen misschien? Of overmorgen?

De korte video ‘Tree feller (Philip)’ van Su Tomesen sluit bizar genoeg helemaal aan op het wachten op, of zoeken naar werk, in de huidige Coronatijd.
Tijdens het filmen van ‘Street’ (2017), onderdeel van de vierkanaals video-installatie ‘Street vendors’, stuitte de kunstenaar op deze situatie in Emmarentia, een buitenwijk van Johannesburg. Ze kreeg toestemming van de man, Philip, om hem te filmen.
De video is ook deel van haar solo-expositie ‘Joburg hawkers’ in het Zuid-Afrikahuis, Keizersgracht 141 te Amsterdam, nog te zien tot en met 23 juli.

Meer info:
https://www.unlockedreconnected.nl/

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.