Cultuurlijn 1102 presenteert Urban Spirits

juni 3, 2014 5:34 am

Save the date! Op donderdag 19 juni a.s. is de tweede editie van *Cultuurlijn 1102, een samenwerking tussen CBK Zuidoost, het Bijlmer Parktheater en Imagine IC. Met Cultuurlijn 1102 beleef je theater, kunst en erfgoed langs de drie belangrijkste culturele hotspots van Amsterdam Zuidoost. Een culturele reis door het kloppend hart van de Bijlmer. Onder de noemer De Gelovige Stad, een initiatief van diverse culturele instellingen rondom het thema religie en geloofsbeleving in Amsterdam, presenteert Cultuurlijn 1102 Urban Spirits: wat is spiritualiteit in de context van Zuidoost?

De route ziet er als volgt uit:

Halte 1| Imagine IC met het programma Believe it or not (expositie) en immaterieel erfgoed met ‘prik’#3 (debat).

Het programma vindt plaats op donderdag 19 juni en start met een lunch in Imagine IC (halte 1). Tegelijkertijd kan de tentoonstelling Believe it or Not bekeken worden. Deze tentoonstelling is gemaakt door leerlingen van het Bindelmeer College uit Zuidoost: samen met hiphop woman Zanilya en theoloog Rikko Voorberg maakten zij persoonlijke raps gebaseerd op hun eigen religieuze ervaringen. Na het bezoeken van de tentoonstelling opent historicus en religiedeskundige Crispin Paine (University College London) een publiek gesprek over actuele rituelen en emoties rondom religie.

Aanvang: 12.00 uur

Halte 2| CBK Zuidoost met de expositie ‘Bezield’.

Cultuurlijn 1102 gaat verder in CBK Zuidoost (halte 2) met een bezoek aan de tentoonstelling Bezield. Een tentoonstelling waarin kunstenaars Koštana Banović, Avantia Damberg, Lena Davidovich, Remy Jungerman, Hamid El Kanbouhi, Ida van der Lee en Saliou Traoré werk presenteren waarin religie, rituelen en de dood centraal staan. Voorafgaand is er een artist talk met Saliou Traoré en Ida van der Lee en vertellen zij over hun drijfveer en de totstandkoming van hun werk. Aansluitend is er een borrel en is het mogelijk de aanwezige kunstenaars te spreken.

Aanvang: 16.00 uur

Halte 3| Bijlmer Parktheater met de muziektheatervoorstelling ‘Obia’.

Het Bijlmer Parktheater is de derde en laatste halte van Cultuurlijn 1102. Na een speciaal ‘avondmaal’ staat hier Obia van theatergroep Untold op het programma. In deze veel geprezen muziektheatervoorstelling krijgt een jonge Surinaamse Amsterdammer bezoek van de geesten van zijn voorouders. Zij confronteren hem met zijn eigen vragen en laten hem voelen hoeveel kracht er in hem schuilt. In zijn zoektocht naar antwoorden, spelen Winti rituelen een belangrijke rol.

Aanvang: 18.30 uur

Passe-Partouts

Je kunt deze route in drie variaties afleggen met passe-partouts:

  • één voor Imagine IC (Halte 1), CBK Zuidoost (Halte 2) en het Bijlmer Parktheater (Halte 3)
  • één voor Imagine IC en CBK Zuidoost
  • en één voor CBK Zuidoost en het Bijlmer Parktheater.

Passe-partout A
1. Het hele programma inclusief lunch, borrel en avondmaal kost €35,-

Een deel van het programma bijwonen? Kies dan uit de volgende passe-partouts:

 2. Passe-partout B
Halte 1 & 2 incl lunch en borrel €15,-

3. Passe-partout C
Halte 2 & 3 incl borrel en avondmaal €25 , –

Let op! De passe-partout is persoonsgebonden; u kunt dus niet samen gebruik maken van één passe-partout.

Alle tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via het Bijlmer Parktheater. Je kunt je tot uiterlijk 10 juni a.s. aanmelden via www.bijlmerparktheater.nl/ kassa@bijlmerparktheater.nl of bellen met 020-3113930.

Op de hoogte blijven? Volg Cultuurlijn 1102 op facebook.nl/cultuurlijn1102

LOCATIES

HALTE 1:  IMAGINE IC
Frankemaheerd 2
020 4894866
www.imagineic.nl

HALTE 2: CBK ZUIDOOST
Anton de Komplein 120
020 2525401
www.cbkzuidoost.nl

HALTE 3: BIJLMER PARKTHEATER
Anton de Komplein 240
020 3113930
www.bijlmerparktheater.nl

* Cultuurlijn 1102 is een samenwerking tussen de drie grootste culturele instellingen in Amsterdam Zuidoost en verwijst naar het postcodegebied waarin deze zich bevinden.

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.