Dag van 1000 Culturen

augustus 12, 2015 2:05 pm

De Dag van 1000 Culturen is in aantocht, de officiële start van het sport- en cultuurseizoen. Zaterdag 5 september is het zover en ook CBK Zuidoost is van de partij. Bij ons kun je kijken en doen. In  huis hebben we de tentoonstelling T(H)UIS: the shifting concept of home. Gastcurator Sasha Dees liet verschillende kunstenaars het begrip ‘thuis’ onderzoeken en definiëren.  Naast deze tentoonstelling ook een 1-weekse fototentoonstelling van bewoners die elkaar hebben gefotografeerd. Verder I Speak (spoken word act), Bijlmer Boekt en een boekpresentatie over ‘50 Surinaamse kunstschatten’ van Bart Krieger. Het boek is voor €25,- te koop.

Buitenshuis zijn we weer vertegenwoordigd op de markt met een kraam vol leuke snuisterijen. In het kader van de oplevering van het nieuwe buitenkunstwerk City Cells bij Hoekenrode, hebben we ook een teken- en vouwworkshop voor kinderen en volwassen: maak je eigen City Cells. ‘City Cells’ heeft als basisvorm een geometrisch figuur: een dodecaëder. Je gaat onder leiding van een kunstenaar aan de slag met potlood en papier, tekent of vouwt je eigen dodecaëder. Of misschien ga je wel verder dan dat, ontwerp je nieuwe geometrische vormen en wie weet een ‘City Cells 2.0’.

Programma:

  • 10 tot 17 uur: tentoonstelling T(H)UIS en marktkraam CBK Zuidoost
  • 12 tot 16 uur: Maak je eigen City Cells (teken- en vouwworkshop)
  • 13 uur: opening 1-weekse fototentoonstelling
  • 14 tot 15 uur: I Speak (spoken word act) en Bijlmer Boekt
  • 15 uur: boekpresentatie 50 Surinaamse kunstschatten

FLyer Dag van 1000 Culturen voorkant def

 

Flyer Dag van 1000 Culturen achterkant def

Tags : , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.