Dag van 1000 Culturen

augustus 22, 2014 2:44 pm

Zaterdag 6 september is de Dag van 1000 Culturen, de opening van het sport- en cultuurseizoen in Amsterdam Zuidoost. CBK Zuidoost is ook weer van de partij.
Wat is er te doen?

Om 15 uur is de opening van de expositie ‘What it seems to be – wat het lijkt te zijn’ van kunstenaar Sarah Payton vs ‘Seven compositions’ van kunstenaar Mick La Rock.
Onthulling door kunstenaar Adam Oostenbrink.
Te zien t/m eind december

DSCF0484 Schets7Compositions

What it seems to be / wat het lijkt te zijn van Sarah Payton is een video-installatie voor de openbare ruimte. De bezoeker kijkt door een robuuste verrekijker en verwacht een ver uitzicht te zien. In plaats daarvan zijn beelden van Amsterdam vanaf het water te zien. De film gaat over onze relatie met de stad en met elkaar als stedelingen. CBK Zuidoost vroeg graffiti-kunstenaar Mick La Rock hier op te reageren. Dat doet ze met Seven compositions. La Rock beschilderde zes doeken en een podium voor de kijker in een voor haar kenmerkende stijl. De liefde voor de betonnen modernistische bouw van de Bijlmer is in dit werk te zien – de vormen die ze schildert, kun je lezen als een herhaling van modernistische architectonische elementen, maar tegelijkertijd lijken deze herhalingen op het golvend water.
Daarnaast is binnen in CBK Zuidoost de groepstentoonstelling Wanderlust te zien. Met werk van Yasser Ballemans, Wouter Klein Velderman, Charlotte Schleiffert, Lydia Schouten, Berend Strik, Su Tomesen en Jolijn de Wolf.

billboard eng kleiner

Bekijk hier het programma van Dag van 1000 Culturen.

Commententaren zijn gesloten.