Wat deden we in 2015?

maart 22, 2016 2:18 pm

Maar liefst twee monumentale kunstwerken zijn in 2015 onder regie van CBK Zuidoost toegevoegd aan het publieke kunstbezit van Amsterdam. Met ‘Yellow Wings’ van Loes van der Horst en Mick Eekhout kreeg het iconische beeld ‘Bijlmobiel’ – uit de begintijd van Zuidoost – een moderne remake. Met ‘City Cells’ van Karin van Dam werd de herinrichting van het plein nabij Station Bijlmer-Arena passend afgerond.  Het project ‘Rebelse trots’ van Patricia Kaersenhout – een ode aan het zwart feminisme uit de jaren ’80 – maakte een in brede kring vergeten geschiedenis zichtbaar. Het Amsterdam Museum toonde uit deze serie een groepsportret in de Schuttersgalerij. De samenwerking met dit museum werd bovendien verbreed naar het domein van de educatie.
Werkplaats CBK Zuidoost, in Broedplaats Heesterveld, was dit jaar vol in gebruik locatie voor hands-on kunstprojecten. De artist-in- residence van CBK Zuidoost verhuisde ook naar deze broedplaats, in goede overleg Ymere. De aanwinsten voor de uitleencollectie werden op interactieve wijze met ons publiek verworven.

In 2015 organiseerde CBK Zuidoost in totaal 28 projecten met een team van 14 leden waaronder 6 vrijwilligers. Hiermee bereikte de instelling tenminste 19.730 personen. Het centrum kende ruim 50 samenwerkingsverbanden waaronder 13 met scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Lees hier meer in ons jaarverslag.

Tags : , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.