Deelnemers gezocht voor kunstproject The Empathy Jump

maart 2, 2017 10:48 am

The Empathy Jump  is een project van Esther Polak en Ivar van Bekkum. Zij gaan deze film maken in Amsterdam Zuidoost, vanuit onze residency in Heesterveld. Esther en Ivar houden van dingen die door het landschap bewegen: mensen, dieren, machines. Zij vinden namelijk dat die beweging niet alleen belangrijk is voor hoe wij de wereld zien, maar ook hoe wij de wereld maken. In deze film gaat het daarover, dat kijken naar de wereld door de ogen en verhalen van de deelnemers en de gedachte dat deze mensen de wereld aan het maken zijn. In de film van Esther en Ivar wordt geen video gebruikt, iedereen is een stip op de kaart, of eigenlijk een stip op Google Earth. Maar de stemmen zijn wel echt en net als hun wandeling over straat.

Wie zoeken zij:

  • twee families (± 6 personen) van het liefst 3 generaties, kinderen, ouders, grootouders, maar ook tante of oom kan of anderen die meer dan 15 jaar een band heeft alsof het eigenlijk familie is. Ze hoeven niet (meer) bij elkaar te wonen, als een aantal van hen maar in Zuidoost woont en een deel hier heeft gewoond. Als een aantal van hen ergens anders op de wereld heeft woont of heeft gewoond dan is dat extra leuk (want dan kunnen we in Google Earth nog een beetje heen en weer vliegen).
  • twee of drie ‘gidsen’.

 

Wat moeten de deelnemers doen?

Iedereen die meedoet loopt eenzelfde route van ongeveer een half uur. Op die route worden hen vragen gesteld via een koptelefoontje die ze kunnen beantwoorden zoals ze willen. De vragen voor de families gaan over herinneringen. De vragen voor de ‘gidsen’ gaan over wat ze zien, horen, ruiken in hun omgeving en waar ze dat aan doen denken.

 

Wat moeten de deelnemers kunnen?

De ‘gidsen’ moeten een heldere stem hebben, creatief en associatief kunnen denken, makkelijk kunnen praten. De familieleden moeten in ieder geval makkelijk kunnen praten over zichzelf en/of elkaar en/of herinneringen aan vroeger.

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Deelnemers krijgen een rugzakje waarin microfoons en een gps zitten. De microfoons nemen de verhalen op die de deelnemers vertellen, de gps neemt de route op. Mocht een rugzak lastig zijn dan wordt een andere oplossing gezocht. Interesse? Stuur een mailtje naar CBK Zuidoost ovv The Empathy Jump: info@cbkzuidoost.nl

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.