GRATIS LESSEN VOOR KLEINE WERELDMAKERS

december 9, 2017 12:30 pm

Zit je in groep 5, 6, 7 of 8? Zit je op een basisschool in Amsterdam Zuidoost?  In december kun je 3 weken lang gratis les volgen en bouwen aan jouw eigen decor voor de theatervoorstelling Wereldmakers.
Als je je deze maand inschrijft, betaal je pas in januari 2018. Je kunt in termijnen betalen: voor 5 maanden betaal je €30,- per maand.
Voor leerlingen die in het bezit zijn van een Stadspas, wordt het lesgeld geheel betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam em is deelname dus GRATIS.

 

WAT GAAN WE DOEN? 

Dit jaar maken we decorstukken maken die over ‘feest’ gaan; de Bijlmer bestaat immers 50 jaar. FEEST DUS!
Jouw decorstukken maken wij voor de voorstelling WERELDMAKERS op 6 juni 2018 Bijlmerparktheater.
Kom, doe mee en maak jouw decorstuk! We gaan tekenen, schilderen, timmeren; we bouwen fantastische decors!

 

WAAR & WANNEER?

De lessen zijn van 16 – 17 uur in het kinderatelier van CBK Zuidoost, Heesterveld 35 A. De lessen gaan door tot juni 2018. 

Maandag werk je met juffrouw Noémi Beyer

Woensdag met meester Bert Jacobs

Donderdag met meester Brian Coutinho

 

JA, IK WIL MIJ AANMELDEN!

Kies jouw lesdag uit en geef je op bij CBK Zuidoost:

T 020 25 25 401

M d.mac.andrew@amsterdam.nl

 

 

Inhoud project
De leerlingen werken aan een beeldende theatervoorstelling waarin zij hun ‘nieuwe wereld’ laten zien. In de aanloop naar de voorstelling, werkt een deel van de leerlingen met beeldend kunstenaars aan de rekwisieten en andere attributen, terwijl het andere deel met theaterdocenten aan de slag gaat. Alle wereldmakers komen tijdens de voorstelling op het podium van het Bijlmer Parktheater te staan!

 

 

Wereldmakers -1

In het voorjaar van 2017 startte CBK Zuidoost samen met het Bijlmer Parktheater met een mooi project genaamd Wereldmakers.  Dit buitenschoolse project is een multidisciplinair project voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost. De kinderen werkten aan hun De Bijlmer – als een in de fabriek – door de mens – gemaakte ‘nieuwe wereld’. Het land ooit gewonnen uit het water, het land dat gecultiveerd diende te worden en waar mensen uit alle windstreken naartoe kwamen om hun bijdrage te leveren. ‘Het land is nooit af’; er is sprake van een ‘ongoing process’ van opbouw, heropbouw (vernieuwing Bijlmermeer), het vinden en heruitvinden van respectvolle omgangsvormen, het formuleren van een ‘eigen’ (culturele) identiteit, etc.

Dit project wordt door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd. Aan het project Wereldmakers deden kinderen uit groep 6,7 en 8 van verschillende basisscholen in Amsterdam Zuidoost mee en was een groot succes! De kinderen werkten 5 maanden lang aan hun eigen wereld en lieten dat zien op woensdag 28 juni in het Bijlmer Parktheater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.