GEZOCHT: NIEUWE WERELDMAKERS!

november 7, 2017 12:30 pm

Het project Wereldmakers gaat voor de tweede keer dit jaar van start.  Als je het leuk vindt om te werken aan je eigen wereld, doe dan mee! Dit project biedt kinderen van 8 tot 12 jaar de kans om intensief  te werken aan een beeldende theaterproductie: maar liefst 30 weken les in theater en beeldende kunst skills. De kinderen worden begeleid door de beeldende docenten  Noémi Beyer, Bert Jacobs en Brian Coutinho en kunnen zich nu aanmelden. Dit buitenschoolse project is een samenwerking van het Bijlmer Parktheater en CBK Zuidoost. Ken je kinderen die mee willen doen aan dit project meld je dan aan bij collega Delano Mac Andrew . 

Data en tijden
Start: maandag 30 oktober 2017
Elke maandag, woensdag en donderdag in onze werkplaats op Heesterveld 35a.
Tijd: 16 tot 17 uur

Kinderen kunnen kiezen uit deze lesdagen:
Maandag => docent Noémi Beyer
Woensdag => docent Bert Jacobs
Donderdag =>
docent Brian Coutinho

 

Inhoud project
De leerlingen werken aan een beeldende theatervoorstelling waarin zij hun ‘nieuwe wereld’ laten zien. In de aanloop naar de voorstelling, werkt een deel van de leerlingen met beeldend kunstenaars aan de rekwisieten en andere attributen, terwijl het andere deel met theaterdocenten aan de slag gaat. Alle wereldmakers komen tijdens de voorstelling op het podium van het Bijlmer Parktheater te staan!

Deelname aan dit project kost € 250,-. Voor leerlingen of hun ouders die in het bezit zijn van een Stadspas, wordt het lesgeld geheel betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam.

 

Wereldmakers -1

In het voorjaar van 2017 startte CBK Zuidoost samen met het Bijlmer Parktheater met een mooi project genaamd Wereldmakers.  Dit buitenschoolse project is een multidisciplinair project voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost. De kinderen werkten aan hun De Bijlmer – als een in de fabriek – door de mens – gemaakte ‘nieuwe wereld’. Het land ooit gewonnen uit het water, het land dat gecultiveerd diende te worden en waar mensen uit alle windstreken naartoe kwamen om hun bijdrage te leveren. ‘Het land is nooit af’; er is sprake van een ‘ongoing process’ van opbouw, heropbouw (vernieuwing Bijlmermeer), het vinden en heruitvinden van respectvolle omgangsvormen, het formuleren van een ‘eigen’ (culturele) identiteit, etc.

Dit project wordt door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd. Aan het project Wereldmakers deden kinderen uit groep 6,7 en 8 van verschillende basisscholen in Amsterdam Zuidoost mee en was een groot succes! De kinderen werkten 5 maanden lang aan hun eigen wereld en lieten dat zien op woensdag 28 juni in het Bijlmer Parktheater.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.