Project Wereldmakers volgend schooljaar weer!

juni 26, 2017 11:52 am

Het project Wereldmakers waar kinderen uit groep 6,7 en 8 van verschillende basisscholen in Amsterdam Zuidoost aan mee deden is een groot succes! De kinderen werkten 5 maanden lang aan hun eigen wereld en lieten dat zien op woensdag 28 juni in het Bijlmer Parktheater. Het project  is zo’n succes dat we volgend schooljaar weer een nieuwe Wereldmakers starten!

In 2017 start CBK Zuidoost samen met het Bijlmer Parktheater met een mooi project genaamd.  ‘Wereldmakers’ is een naschools multidisciplinair project voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Dit project wordt door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd. Deelname aan dit project kost € 100,-. Voor leerlingen of hun ouders die in het bezit zijn van een Stadspas, wordt het lesgeld geheel betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam.

Inhoud project
De leerlingen maken op 28 juni 2017 in een beeldende theatervoorstelling op het podium van het Bijlmer Parktheater hun ‘nieuwe wereld’. De Bijlmer – als een in de fabriek – door de mens – gemaakte ‘nieuwe wereld’. Het land ooit gewonnen uit het water, het land dat gecultiveerd diende te worden en waar mensen uit alle windstreken naartoe kwamen om hun bijdrage te leveren. ‘Het land is nooit af’; er is sprake van een ‘ongoing process’ van opbouw, heropbouw (vernieuwing Bijlmermeer), het vinden en heruitvinden van respectvolle omgangsvormen, het formuleren van een ‘eigen’ (culturele) identiteit, etc.

In de aanloop naar de voorstelling, werkt een deel van de leerlingen met beeldend kunstenaars aan de rekwisieten en andere attributen, terwijl het andere deel met theaterdocenten aan de slag gaat. Alle wereldmakers komen tijdens de voorstelling op het podium te staan!

Tot in 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.