Even voorstellen: Maartje Jaquet

juni 1, 2017 2:26 pm

Maartje Jacquet heeft Evy Jokhova opgevolgd als de volgende BijlmAIR. Als je in Zuidoost woont, ben je haar misschien tegen gekomen of kom je haar nog tegen. De afgelopen maand heeft deze beeldend kunstenaar in Zuidoost in het kader van haar project ‘Amsterdamse mensen’ mensen op straat getekend en geschilderd. Zij heeft dit ook op andere plekken in Amsterdam gedaan en tekent dan meestal op A3/A4 formaat. Nu maakt zij een tekening van ongeveer 1 meter 50, dit heeft zij nog nooit eerder gedaan. Het uiteindelijke resultaat is te zien in de tentooststelling Air in Zuidoost in november.

Waarom Zuidoost?
Ik ben in Suriname en Marokko geweest en daar ben ik begonnen met mensen op straat te tekenen. Toen ik alweer een tijd terug was, bedacht ik me: wat nu? Ik wilde niet weer zo ver weg en dacht toen aan Zuidoost.

Waar gaat het project ‘Amsterdamse mensen’ over?
Het is voor mij een vorm om mij af te zetten tegen vreemdelingenangst en de zogenaamde ‘verrechtsing’ van de maatschappij. Ik teken mensen gewoon zoals ze zijn, met snelle lijnen, waar je toch de menselijkheid in kunt zien.
Met mijn werk label ik de mensen niet, ik laat het open.

Meer zien van Maartje?
Kom dan zaterdag 10 juni van 13 tot 17 uur naar Heesterveld 69, waar Maartje open atelier houdt. Je kunt dan met haar in gesprek en haar werk zien.
Wees welkom!

 

Maartje Jaquet zal nog tot 11 juni bezig zijn met haar project.

Tags : , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.