Folkstales and Taboos in Nederland

februari 2, 2018 11:12 am

In samenwerking met kunstenaar RaQuel van Haver, The Thami Mnyele Foundation en The National Gallery Zimbabwe zijn de twee jonge kunstenaars Terrence Musekia en Option Dzikamai Nyahunzvi uitgenodigd om in februari in Amsterdam te komen wonen en werken. Ze verblijven zowel in het centrum van Amsterdam (in de studio van de Thami Mnyele Foundation) als in Amsterdam Zuidoost (in de studio van CBK Zuidoost). Samen met Van Haver en andere Nederlandse kunstenaars gaan ze onderzoek doen naar en werk maken over folklore in Nederland; in het bijzonder de folklore rond de Nederlandse carnaval. Het is een vervolg op een project dat Van Haver eerder uitvoerde in Zimbabwe, met een grotere groep Zimbabwaanse kunstenaars.

Zondag 18 februari:  opening de tentoonstelling ‘Cut the Paper’ 
Locatie: SBK KNSM, KNSM-laan 307-309.
In deze expositie wordt een selectie van het werk van Terrence Musekia en Option Dzikamai Nyahunzyi getoond en is na de opening nog 3 weken te zien.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.