MOM: maskers in de kunst van NU

februari 2, 2015 5:14 pm

Met Yassine Balbzioui, Yasser Ballemans, Wimo Bayang, Boris van Berkum, Nelson Carrilho, Raquel van Haver, Kasper Jacobs en Frank Koolen en Carmen Schabracq.Een groepstentoonstelling met werk van (internationale) kunstenaars dat het thema ‘masker’ verbeeldt. Maskers verbergen identiteit, maar onthullen door hun expressiviteit tegelijkertijd iets van het karakter van de persoon erachter. Ze geven de drager een nieuwe snel inwisselbare identiteit. Mensen vermommen zich ter bescherming, om een alter ego aan te nemen of om feestelijke, religieuze of spirituele redenen. De expositie MOM toont werk waarin al deze elementen aan bod komen.
Te zien t/m 28 feb


MOM: maskers in de kunst van NU
maakt onderdeel uit van de culturele agenda “Ik ga naar Afrika”, een agenda waarin je activiteiten vindt die allemaal Afrika-gerelateerd zijn. Denk aan dans, concerten, films, evenementen, lezingen, literatuur, workshops, theatervoorstellingen en tentoonstellingen. Aanleiding voor dit initiatief is de tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk Amsterdam. De Nieuwe Kerk wil met deze agenda brede aandacht genereren voor het Afrikaanse continent.

Kasper Jacobs en Frank Koolen Rasta
Still uit ‘Play Prophecy’ van Kasper Jacobs en Frank Koolen

Tags : , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.