Installatie Black Lives Matter op CBKunstplein

juli 7, 2020 9:41 pm

Op het CBKunstplein is vanaf 2 juli een #BLM installatie te zien in het kader van de Black Lives Matter. Na afloop van de demonstratie in de Bijlmer is een deel van de tekstborden ingezameld. Deze teksten zijn als tijdelijke interventie – op drie losse wanden – terug gegeven aan het publieke domein. Aangevuld met een, in opdracht gemaakt, affiche van Levi Gijsbertha.

Een initiatief van Black Archives en CBK Zuidoost in samenwerking met ALTRE, Bijlmer Parktheater, Heesterveld Creative Community, Imagine IC, LOLA BAE, LOLA Buitenpost, Open Ateliers Zuidoost, OSCAM, New Metropolis Zuidoost, Stichting Kazerne Reigersbos, Studiomeiboom (Stichting Metro Projects – Bijlmerbios – Metro Movies), Vinger.NL, WeTheCity

Statement:
“Op het Nelson Mandelapark kwamen op 10 juni 2020 duizenden buurtbewoners bijeen om te protesteren. In solidariteit met de gebeurtenissen in Amerika en vanwege onze eigen strijd tegen institutioneel racisme.

Wij als kunst en cultuur in Zuidoost onderschrijven de strijd tegen institutioneel racisme. Onze organisaties zetten zich al sinds ons ontstaan in voor de hele buurt. Inclusiviteit is hier de norm! En toch zijn ook wij nog niet klaar! Deze installatie staat symbool voor onze gezamenlijke missie om de strijd voor te zetten.

Deze installatie toont een deel van de handgemaakte protestborden in combinatie met typografie van ontwerper Levison Gijsbertha.

De installatie is gerealiseerd in samenwerking met The Black Archives, onder andere organisator van de Amsterdamse Black Lives Matters protesten. Met dank aan de vele buurtbewoners voor de protestborden.

Afzender: ALTRE / Black Archives / Bijlmer Parktheater / CBK Zuidoost / Heesterveld Creative Community / Imagine IC / LOLA BAE / LOLA Buitenpost / Open Ateliers Zuidoost / OSCAM / New Metropolis / Stichting Kazerne Reigersbos / Studiomeiboom (Stichting Metro Projects – Bijlmerbios – Metro Movies) / New Metropolis Zuidoost / Imagine IC / Vinger.NL / WETheCity

Tags : , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.