Kick-off 50 jaar Bijlmer 25 november a.s.

november 21, 2017 10:25 am

Aanstaande zaterdag 25 november viert Amsterdam 50 jaar Bijlmer en is de kick-off van het jubileumjaar (25 november 1968-25 november 2018).
Tijdens deze kick-off zijn er veel activiteiten te bezoeken. In het postcodegebied 1102 bieden wij, Imagine IC en het Bijlmer Parktheater een mooi programma aan.

Programma Imagine IC: 15 uur

Op zaterdag 25 november is de aftrap van de 50ste verjaardag van de Bijlmermeer. De OBA en Imagine IC organiseren die dag een literair evenement met drie schrijvers uit Bijlmer die recent gepubliceerd hebben: Chris Polanen (Waterjager, 2017), Murat Isik (Wees onzichtbaar, 2017) en Daan Dekker (De betonnen droom, 2016). Zij komen aan het woord onder begeleiding van een gespreksleider.

Praktische informatie
Locatie: OBA ImagineIC, Bijlmerplein 393
Tijd: 15:00 uur
Toegang voor OBA-leden €5,- / anders €10,-

Programma CBK Zuidoost: 18 tot 21 uur

Tentoonstelling AIR in Zuidoost # 2017
Een groepstentoonstelling waar werken te zien zijn van nationale en internationale kunstenaars die dit jaar deelnamen aan een  artist-in-residence programma in Amsterdam Zuidoost en met hun werk een relatie zijn  aangegaan met of reflecteren hebben op  dit deel van Amsterdam. De kunstenaars verbleven (bijna allemaal) in Heesterveld, waar het BijlmAIR-atelier is  gevestigd. De expositie maakt duidelijk dat de samenleving van Zuidoost (inter)nationale kunstenaars telkens weer op een bijzondere manier weet te inspireren.

In april 2018 is er een tentoonstelling te zien van kinderen in Zuidoost die de Bijlmer verbeelden. Ism met Projectenbureau Onderwijs Zuidoost.

En in september 2018 hebben we een groepstentoonstelling 50 jaar Biijlmer.

Programma Bijlmer Parktheater: 20 uur

Kick off 50 jaar Bijlmer & Fix it! | Solid Ground Movement
Bekendmaking van het jubileumprogramma van ’50 jaar Bijlmer’ in combinatie met de energieke dansvoorstelling ‘Fix it’ van Solid Ground Movement.

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.