Kunst maken voor en door volwassenen

januari 25, 2020 3:35 pm

Dit voorjaar hebben we weer leuke workshops voor volwassenen op het programma staan. Voor de teken- en schilderliefhebbers starten we onze eerste workshop op zondag 1 maart. De workshop bestaat uit vijf lessen. Tijdens deze vijf lessen ga je aan de slag met verschillende teken- en schildertechnieken aan de hand van diverse thema’s. Denk hierbij aan het tekenen en/of schilderen van een stilleven, landschap, portret of fantasie. Hierbij leer je werken met uiteenlopende materialen. Bij mooi weer kan er ook buiten worden gewerkt. Bij deze cursus zijn alle materialen inbegrepen.  Alle workshops vinden plaats in onze werkplaats op Heesterveld 35a.

Techniek: TEKENEN EN SCHILDEREN
Docent: Nicole O’Niel
Data: Zondag 1, 8, 15, 22 en 29 maart 2020
Tijdstip: 10:00 – 12:00
Kosten: € 128,- Voor Vrienden van CBK ZO bieden wij het Vrienden tarief van € 118,-

Meld je hier aan!

Op zondag 5 april hebben we een eendagsworkshop met Rosalie van Deursen die je meeneemt in de wondere wereld van het Bogolan schilderen met Malinese modder. Deze dag is inclusief lunch.

Grijp deze unieke kans om een originele bogolan te maken! Een bogolan is een traditionele, met modder beschilderde doek uit Mali. Na een korte introductie over Mali en deze techniek start je met het schetsen van je patroon op papier. Hierna wordt het patroon overgezet op de doek en breng je de modder aan. Je leert de witte kleur te maken en aan te brengen waarna de doek wordt uitgewassen en gedroogd.

Bij deze workshop zijn de lunch en alle materialen (incl een doek van iets groter dan A4 formaat) inbegrepen. Wel dien je zelf een föhn mee te nemen.

Techniek: BOGOLAN SCHILDEREN met Malinese modder (incl. lunch)
Docent: Rosalie van Deursen
Data: Zondag 5 april 2020
Tijdstip: 9:30 – 16:30
Kosten: € 128,- Voor Vrienden van CBK ZO bieden wij het Vrienden tarief van € 118,-

Meld je hier aan!

Onze laatste workshop Druktechnieken onder bezielende leiding van Lego Lima start op zaterdag 16 mei.

Bij de workshop druktechnieken leer je te werken met een echte drukpers. Je start met de basistechnieken zoals het maken van lino snedes, sjablonen, stempels en monotypes. Deze worden vervolgens afgedrukt met een professionele drukpers. Creëer hiermee bijvoorbeeld je eigen kunstwerk, kaarten of zelfportret.

Alle materialen zijn inbegrepen.

Techniek: DRUKTECHNIEKEN
Docent: Lego Lima
Data: zaterdag 16, 23, 30 mei en 6, 13 juni 2020
Tijdstip: van 13:00 – 15:00 uur
Kosten: € 138,- Voor Vrienden van CBK ZO bieden wij het Vrienden tarief van € 128,-

Meld je hier aan!

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.