Terugblik Kunstcafe Free Radicals (EN)

januari 24, 2019 4:35 pm

Zaterdag 2 februari waren er zo’n 50 man in huis voor het kunstcafe Free Radicals.
De vier kunstenaars Tyna Adebowale, Jimini Hignett, Patricia Kaersenhout, Ephrem Solomon Tegegn keken naar elkaars werk en er ontstond een mooie discussie tussen zowel de kunstenaars en het publiek.  Olv schrijver en journalist Babah Tarawally. De tentoonstelling staat nog t/m 30 maart.

Een Kunstcafé met een deel van de kritische kunstenaars uit de tentoonstelling, kunstenaars die hun nek uit durven te steken, die een kritische blik hebben op de wereld om hen heen.
Master of Ceremony Babah Tarawally gaat in gesprek met de 4 kunstenaars. De kunstenaars presenteren kunstwerken waarin hun kritische blik een belangrijke rol inneemt.

– Tyna Adebowale (Nigeria, 1982)
– Jimini Hignett (UK, 1960)
– Patricia Kaersenhout (NL, 1966)
– Ephrem Solomon Tegegn (Ethiopie, 1983)

 

EXTRA RONDLEIDING: ZATERDAG 16 MAART van 14.30 – 16.30 uur
Rosalie van Deursen van Urban Africans,  co-curator van deze tentoonstelling in CBK Zuidoost (Nederlands gesproken).  

Van Deursen gaat in op het thema van de tentoonstelling ‘Vrije Radicalen’ en de keuze van deze maatschappij kritische kunstenaars, met een focus op de hedendaagse Afrikaanse kunstenaars: Tyna Adebowale (Nigeria), Stacey Abe Gillian (Oeganda), John Kamicha (Kenia) en Ephrem Solomon Tegegn (Ethiopië).

Graag registreren per email: rosalie@urbanafricans.com
De expositie loopt nog t/m zaterdag 30 maart 2019.

 

Foto’s 2 februari 2019:

 

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.