Laatste maand: Number 1. Tourist Attraction

januari 31, 2020 3:04 pm

“Deze tentoonstelling en de kunstenaar onthullen dat niets is wat het lijkt. Ze biedt een platform voor sekswerkers om de Wallen te ontmaskeren en hun kant van het verhaal te vertellen. Het is heel belangrijk om voorbij de felgekleurde lichten te kijken.” -reactie van een bezoeker.

Kunstenaar: Jimini Hignett
Te zien t/m 1 maart 2020 in het Amsterdam Museum
23 februari om 14-15.30 uur: debat over de stand van zaken op de Wallen in het Amsterdam Museum als afsluiting van expositie

Op uitnodiging van het Amsterdam Museum en CBK Zuidoost maakte kunstenaar Jimini Hignett de installatie Number 1 Tourist Attraction, een onderdeel van haar langlopend project over prostitutie. Hierin biedt ze een platform aan de verhalen van mensen die wereldwijd in de prostitutie belanden, en schept ruimte voor het anders denken over het thema prostitutie. Als afsluiting van de tentoonstelling Nr 1. Tourist Attraction organiseert het Amsterdam Museum een debatmiddag op zondag 23 februari 2020, 14-15.30 om met elkaar in gesprek te gaan over de vraag hoe het debat over de Wallen zich inmiddels ontwikkeld heeft en over de stand van zaken betreffende de Wet Regulering Sekswerk.

Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.