LFMC Cafe 3: luistersessie met RFx en Nav Music

juni 2, 2017 2:47 pm

‘Reintje aan de Praat’ luistersessie en Q&A met schrijver en rapartiest RFx (Reinier Fosch) en dj/producer Alberto Arifi alias Nav Music.

@CBK Zuidoost
Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam-Zuidoost
Vanaf 15 uur | Gratis toegang

 


Reinier Fosch alias RFx won in 1999 De Grote Prijs van Nederland in de categorie Hip Hop, als AvalanchE. Samen met partner in rhyme De Den Hoever. Afgezien van een handjevol toffe bijdragen aan de soundtracks van de Amsterdamse theatergroep Made in da Shade (later MC Theater). Was het opvallend stil rond de Zaandammer. Rapfans van way back kunnen RFx nog kennen van videoclips op The Box. ‘Personalities’ met Terilekst en C.I.A. (Clara Opoku) of ‘Scarfaced’ met Kubus. Ook de track ‘Leila’ met Sef op The Flexican & Made in da Shade KINGS soundtrack werd veel geprezen. Allemaal heel lang geleden. What have you done for us lately RFx? Waar was Reintje al die tijd? Fans en kenners van het eerste uur werden al ergens in 2005 een solo album beloofd. Het zou ‘Reintje aan de Praat’ heten. En het zou bomvol slimme story telling lyrics zitten, zoals we van hem gewend waren. Nederlandstalig, maar als gewoonlijk besprenkeld met Engelse woorden en hier en daar wat Surinaamse word play. Fosch voelde geen druk en er was geen noodzaak of deadline om ‘Reintje aan de Praat’ af te maken. Dus na vele starts en stops verdween het project in de ijskast. Tot nu. De plaat is er. Volledig geproduceerd door Alberto Arifi, beter bekend als dj en producer Nav Beats. Een man van aanpakken die na aanraden van beeldend kunstenaar Brian Elstak de aangewezen creatieve sparringpartner voor het lang uitgestelde debuutalbum was. Ze zijn from scratch begonnen. De sterren stonden goed. De producties waren eindelijk daar en er was meer dan genoeg inspiratie om de pen écht z’n ding te laten doen. ‘Reintje aan de Praat’ is een spannend en tof tien tracks tellend project geworden. Deze bijzondere schrijver heeft zijn platform weer geclaimd. We horen nu een ervaren stem van een volwassen man die heeft geleefd. ‘Reintje aan de Praat’ was het wachten waard.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.