Laatste week! Local heroes 2016

februari 8, 2016 9:25 am

afbeelding uitnodigingLocal heroes: Hamid el Kanbouhi, Moha (Alice Pons & Olivia Reschofsky) en Cindy Moorman
Te zien t/m 13 februari

Hamid El Kanbouhi (Marokko, 1976)  werkt met verschillende media als tekenen, schilderen, installatie en performance. Met zijn werk schudt hij alle conventies door elkaar: de regels  en codes van de kunstwereld, de traditionele normen en gewoonten van een andere cultuur, het veronderstelde verschil tussen hoge en lage cultuur. Voor deze presentatie is El Kanbouhi een samenwerking aangegaan met kunstenaar Floor Meijers.

Moha is een samenwerking tussen de twee choreografen Alice Pons (Frankrijk, 1987) en Olivia Reschofsky (Hongarije,  1986). Moha betekent mos in het Hongaars,  een levend element dat op alles en overal en op de meest onverwachte plaatsen groeit. Met dit idee als uitgangspunt maken ze  meestal site specifieke voorstellingen en artistieke projecten op basis van de sociale/stedelijke spanningen en (on)mogelijkheden die deze plaatsen bieden. In deze Local Heroes presentatie werkt Moha nauw samen met Merel Noorlander.

Cindy Moorman (Nederland, 1976) onderzoekt in haar werk de posities van de mens ten opzichte van zichzelf en de ander(en). De kracht van een groep, het verbindende element, de noodzaak van overgave hieraan, maar ook de kwetsbaarheid van die verbondenheid zijn thema’s die door haar werk lopen. Sinds 2007 vormen performances de kern van haar  werk. Rondom deze performances creëert zij een verzameling van verschillende beeldende werken waarin zij het thema van de performance voorbereidt, onderzoekt en uitwerkt.

De drie kunstenaars(duo’s) die in deze expositiereeks worden getoond wonen/werken in Amsterdam Zuidoost.
Met de serie Local heroes stimuleert CBK Zuidoost het lokale kunstklimaat.

EXTRA:
* Afsluitend event door Moha: donderdag 11 februari om 17 uur.
Beluister hier een leuk radio-interview met Local heroes Hamid el Kanbouhi en Cindy Moorman.

En lees hier een review van Saskia Monshouwer, curator en kunstcriticus over deze tentoonstelling.

 

 

 

 

Tags : , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.