MMAAK! Met Raquel van Haver

augustus 10, 2020 4:41 pm

In het najaar van 2020 organiseert CBK Zuidoost  2 masterclasses onder de noemer MMAAK! In deze masterclassserie is het materiaal technische aspect het belangrijkste. Hoe bewerk je een bepaald materiaal? Hoe zet je het naar jouw hand, zodat het jouw signatuur uitademt?

Beeldende kunstenaars beheersen – net ambachtslui – een bepaalde techniek die zij soms op een heel persoonlijke en bijzondere wijze hanteren. In de masterclassworkshops nemen deze meesters jou op sleeptouw en word je ingewijd in hun beeldende rituelen.

De eerste masterclass is met beeldend kunstenaar Raquel van Haver op donderdag 3 september a.s. 

Raquel van Haver door Richard Koek

PROGRAMMA RAQUEL VAN HAVER
Techniek: Ruimtelijk Schilderen
Data: donderdag 3, 10, 17, 24 september en 1 oktober
Tijdstip: 18:30 tot 20 uur
Voor meer info e/o aanmelden: Delano Mac Andrew, d.macandrew@cbkzuidoost.nl

 

Ruimtelijk schilderen

Dat is wat Raquel van Haver doet. Tijdens haar solotentoonstelling – 2018 – 2019 – in het Stedelijk Museum Amsterdam riepen de materiele gelaagdheid in haar werk en de pasteuze verflagen veel  vragen op. Hoe doet ze dat? Hoe verhoudt deze gelaagdheid in materie zich tot de thema’s in haar werk? Valt het werk door de gelaagdheid binnen de schilderkunst of moeten we praten over reliëfs?

Tijdens deze mastereclassworkshops laat Raquel zien hoe je (extra) lagen kunt aanbrengen op het doek, met welke materialen je de gewenste gelaagdheid kunt bereiken en aan welke don’ts je hierbij moet denken. Vervolgens ga jij zelf aan de slag en pas je het geleerde toe in de opdracht die Raquel voor haar cursisten in petto heeft.

Bij deze workshop zijn de materialen inbegrepen; heel specifieke middelen moet de cursist zelf meenemen.

(foto: Richard Koek)

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.