Number 1. Tourist Attraction

september 23, 2019 11:35 am

Op uitnodiging van het Amsterdam Museum en CBK Zuidoost maakt kunstenaar Jimini Hignett de installatie Number 1 Tourist Attraction, een onderdeel van haar langlopend project over prostitutie. Hierin biedt ze een platform aan de verhalen van mensen die wereldwijd in de prostitutie belanden, en schept ruimte voor het anders denken over het thema prostitutie. In de installatie brengt zij verschillende elementen samen: een collectie toeristische souvenirs van de rosse buurt; haar videoreeks The Prostitution Monologues, waarin de verhalen van deze vrouwen worden verteld door acteurs die duidelijk anders zijn – in termen van geslacht of afkomst – dan de hoofdrolspeler wiens verhaal zij vertellen.

Het werk van Jimini Hignett is ook te zien in de tentoonstelling Air in Zuidoost#2019.
Op zaterdag 2 november is er een Night Talk met Jimini Hignett over haar project als onderdeel van Museumnacht Amsterdam 2019.
Tijd: 23 – 23:30 uur.

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.