Onthulling BIOOM

september 25, 2019 9:52 am

Op vrijdag 11 oktober onthult Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost en CBK Zuidoost op een feestelijke manier het kunstwerk van beeldend kunstenaar Yasser Ballemans, genaamd BIOOM.  Een symbool voor de rijkheid aan culturen die geworteld zijn in de H-buurt. Een plek waar (op) gespeeld en geleefd mag worden, en waar ook de gierzwaluwen hun plek kunnen vinden.

Beeldend kunstenaar Yasser Ballemans liet zich voor dit speelkunstwerk inspireren door mangrovebossen. Dat zijn boomgebieden waar veel verschillende soorten planten en dieren samenleven in één gebied; oftewel een ‘bioom’. Ook is een mangrovebos vaak een broedplaats voor vogels, vanwege de beschutting die het biedt. Het is een plek waar al het leven samenspeelt.

BIOOM verbeeldt een mangrovebos. Met beneden de wortels die voor een deel boven de grond uitkomen. Om onderdoor te kruipen, aan te hangen, op te zitten of te klimmen. Bovenin rijzen de takken. Met nestkastjes voor de vele gierzwaluwen in de buurt. In de avond wordt BIOOM verlicht in allerlei kleuren. Dit geeft extra kleur aan deze plek, de buurt en de bewoners. Veel speelplezier!

U bent van harte welkom om de opening van dit nieuwe kunstwerk in de buurt met ons te onthullen.

 

Festiviteiten:

14.00u-15.00u:  muzikale wandeltocht met basisschoolkinderen door de H-buurt

15.00u -17.00u: workshop maskers maken voor kinderen met kunstenaar Yasser Ballemans

18.00-18.15: officiële opening van het kunstwerk

18.15-19.30: borrel bij het Glazenhuis

Locatie:

Bullewijkpad (ten hoogte van nr35) op de locatie van de voormalige garage

 

*Bij regen zijn de activiteiten bij het Glazenhuis: Huigenbos 10, 1102KA Amsterdam

Tags : , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.