City Cells

september 3, 2015 10:57 am

Er is een nieuw buitenkunstwerk genaamd City Cells, gemaakt door kunstenaar Karin van Dam. Dit buitenkunstwerk is te zien onderde onderdoorgang tussen Hoekenrode en winkelcentrum de Amsterdamse Poort.

City CellsToelichting
Amsterdam Zuidoost is een plek waar mensen afkomstig uit de hele wereld wonen en werken. Deze interculturele identiteit was aanleiding voor kunstenaar Karin van Dam zich te laten inspireren door de verzameling zaden en planten uit de 17e en 18e eeuw in de Hortus Botanicus. Deze verzameling is ontstaan als resultaat van de handel van Amsterdam met de Verenigde Oost-Indische Compagnie en West-Indische Compagnie. Zaden, planten en vruchten hebben onder een microscoop een specifieke vorm: een zogeheten dodecaëder. De dodecaëder is een geometrisch figuur met 12 vijfhoekige vlakken, 20 hoekpunten en 30 ribben en komt op allerlei manieren terug in de natuur. Het roept ook associaties op met het honingraatmotief van de oude Bijlmerflats. Daarom verkoos Van Dam de dodecaëder als basisvorm voor City Cells. Het kunstwerk komt als het ware te zweven onder de onderdoorgang tussen Hoekenrode en winkelcentrum de Amsterdamse Poort en vormt zo een dynamische verbinding tussen beide. Bijzonder is dat het kunstwerk ’s avonds met behulp van licht van onderaf en binnenuit de omgeving accentueert.

Tags : , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.