Open Art Route Zuidoost

juni 16, 2015 2:51 pm

Laat het weekend maar beginnen! Op zaterdag 20 en zondag 21 juni staat de Amsterdamse Bijlmermeer in het teken van de OPEN ART ROUTE 2015, een zinderend midzomer art weekend met 100+ kunstenaars en vele interessante extra’s. Bekijk het programma op oarzo.nl.

De Bijlmer verandert een heel weekend lang in een groot kunstenpodium. De kunstenaars in Echtenstein, Florijn, Heesterveld, Kruitberg en Wijk 7 openen hun deuren, terrassen, trappenhuizen en studio’s en presenteren hun werk in one wo/man shows en zinderende midzomer art programma’s. Hierin zal een dialoog tussen verschillende kunstdisciplines worden aangegaan in de vorm van performances, concerten, tentoonstellingen en nog veel meer verassingen!

Ook CBK Zuidoost is weer van de partij. Onze activiteiten op een rij:

Kunst in de openbare ruimte
‘Yellow Wings’
Zaterdag 20 en zondag 21 juni
Locatie: vijver tussen Gerenstein en Egoli
Kunstenaars: Loes van der Host en Mick Eekhout
Nieuw kunstwerk in de openbare ruimte van Stadsdeel Zuidoost. Yellow Wings is de vernieuwde versie van een geliefd buitenkunstwerk dat ooit stond in de waterpartij nabij Fleerde en Frissenstein. Tijdens de vernieuwing van de F-buurt werd deze Bijlmobiel (1974) weggehaald en opgeslagen. Toen herplaatsing om technische redenen onmogelijk bleek hebben de kunstenaars een nieuwe, meer duurzame versie gemaakt: Yellow Wings’.

Kunst in de openbare ruimte
Tentoonstelling ‘Yellow Wings, gespiegeld’
Zaterdag 20 en zondag 21 juni
Locatie: ‘Yellow Wings, gespiegeld’
Kunstenaars: Ramaz Goiati, Bert Jacobs, Hamid El Kanbouhi, Jonas Ohlsson, Nicole O’Niel, Natascha Salij,
Groepstentoonstelling van kunstenaars die met een tijdelijk beeld – gemaakt voor de manifestatie Open Art Route Zuidoost –  reageren op het nieuwe permanente buitenbeeld ‘Yellow Wings’ van Loes van der Horst en Mick Eekhout. Deze sculpturen zijn alleen in het OARZO weekend te zien.

Tentoonstelling
Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuidoost, Anton de Komplein 120
‘Rebelse trots: een ode aan de zwarte vrouw’
Kunstenaar: Patricia Kaersenhout
‘Rebelse Trots’ is een ode aan de zwarte feministische golf in de jaren ’80 in Amsterdam. Een groep vrouwen verenigden zich in Flamboyant en Zami en noemden zich ZMV vrouwen (Zwarte Migranten Vrouwen). Kaersenhout maakte portretdoeken op stof, geïnspireerd door Afrikaanse portretdoeken, die worden gemaakt bij belangrijke gebeurtenissen. In plaats van druktechniek zijn de portretten uitgewerkt met geappliqueerde kraaltjes. Ook zijn er twee films te zien waarin het gereconstrueerde levensverhaal van de 18-de eeuwse ‘swartin’ Christina gekoppeld wordt aan de persoonlijke verhalen van de vrouwen.

Tentoonstelling
Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Centrum Beeldende Kunst Zuidoost
Nieuwe aanwinsten kunstuitleen CBK Zuidoost
Kunstenaars: Roi Alter, Ernst Coppejans, Carien Engelhard, Sigrid van Essel, Remy Jungerman, Joanneke de Meester, Mick La Rock, Henk Zomer
De kunstuitleen maakt kunst bereikbaar voor iedereen. Al vanaf € 5,- per maand is het mogelijk een uniek stuk mee naar huis te nemen. Twee keer per jaar wordt nieuw werk ingenomen en de eerste oogst van 2015 wordt getoond.
Tentoonstelling
Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Heesterveld Creative Community
Werkplaats CBK Zuidoost
Kunstenaars: Ditte Brouwers, Bas van der Tang
Een nieuwe plek in Amsterdam Zuidoost: Werkplaats CBK Zuidoost, een locatie voor de bevlogen non-professional. Kunstenaar Ditte Brouwers en Bas van der Tang – beiden docent – zijn aanwezig, tonen hun eigen werk en geven informatie over het cursusprogramma.

Tentoonstelling
Zaterdag 20 en zondag 21 juni van 11.00 – 17.00 uur
Locatie: Heesterveld Creative Community
H Lab
Kunstenaar: Lard Buurman is tijdelijke resident van de projectruimte H Lab. Maak kennis met zijn werk.

Commententaren zijn gesloten.