Winnaars Mijn Kunst 2018: 50 jaar Bijlmer

juli 1, 2018 3:14 pm

Nog even een terugblik op de twee winnaars van Mijn Kunst 2018. De publieksprijs ging naar Marcella Lede. In haar spontane speech vertelde ze hoe ze met dit werk óók haar leerlingen ‘een boost’ wil geven; door hun te laten zien dat ze “er mogen zijn zoals ze er uit zien”; hun te stimuleren zichzelf te tekenen in plaats van kopieën te maken van de blonde witte meisjes afgebeeld op hun lunchtrommeltjes.

 

 

 

 

 

(winnares publieksprijs Marcella Lede)

De juryprijs ging naar Keshia Danso voor haar foto uit de serie ‘Vaderschap’ die aldus de jury deed denken aan het werk van Gordon Parks. Dank aan Marie-Claire Fakkel, Antonio Jose Guzman en Iris Kroese dit jaar de juryleden en natuurlijk aan alle deelnemers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(winnares juryprijs Keshia Danso)

 

Vanaf donderdag 12 juli t/m 25 augustus 2018 was in CBK Zuidoost de jaarlijkse expositie Mijn Kunst te zien. Mijn Kunst 2018: deze bijzondere expositie stond helemaal in het teken van het bestaan van 50 jaar Bijlmer.

Met Mijn Kunst biedt CBK Zuidoost bevlogen non-professionals in de beeldende kunst een podium om hun werk te tonen aan het publiek.

 

Foto’s: Les Adu

 

 

Tags : , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.