Feestelijk openingsweekend Pay Attention Please!

juni 6, 2018 2:07 pm

public art amsterdamFeestelijk openingsweekend op zaterdag 22 juni van de manifestatie Pay Attention Please! Ook CBK Zuidoost is een van de initiatiefnemers van Public Art Amsterdam.
Jorien Posthouwer, een nieuwe stagiaire van het CBK en de Rietveld Academie heeft onderzoek gedaan naar kunst in de openbare ruimte om zo een nieuwe kunstroute te ontwikkelen door Zuidoost. Op zaterdag 22 juni weten we hoe deze route er uit ziet. De exacte info wordt later nog bekend gemaakt.

Public Art Amsterdam is een samenwerkingsverband van elf Amsterdamse kunstinstellingen: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST-art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P/////AKT, Stedelijk Museum en TAAK. Pay Attention Please! is de eerste editie van een tweejaarlijkse manifestatie.

Voor Pay Attention Please! zijn in zes stadsdelen routes uitgestippeld die wijzen op de eigenzinnige, bijzondere, historische èn hedendaagse kunst die Amsterdam te bieden heeft. Volg de routes via de mobiele website of begeleid door een gids. Of luister naar de serie Schrijvers en de Stad waarin literair talent realiteit en verbeelding verweeft. Ook is er tijdens de manifestatie een programma van interventies, performance en debat bij de verschillende partners. Zo ontdek je Amsterdam opnieuw door de ogen van kunstenaars. Pay Attention Please!

Public Art Amsterdam vraagt aandacht voor de publieke ruimte van Amsterdam. Ruimte die we delen, die omstreden is, vol tegenstellingen, maar ook vol idealen. Ruimte die steeds in beweging is. De manifestatie Pay Attention Please! maakt deze ruimte zichtbaar, aan de hand van kunstwerken die de afgelopen decennia in dat publieke domein zijn geplaatst. Deze kunstwerken tonen de complexiteit van de stad, de lagen van betekenis die zich er in de loop van de tijd hebben opgestapeld. Ze laten zien hoe de stad over zichzelf denkt en droomt.

Pay Attention Please!
Van 21 juni t/m 30 september 2018 door heel Amsterdam
Meer informatie binnenkort op: www.publicart.amsterdam

Met dank aan: Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds, Gemeente Amsterdam en BPD Cultuurfonds.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.