Live tour Schrijvers van de stad in Zuidoost

september 3, 2018 2:07 pm

public art amsterdam

Fiep van Bodegom voert je mee naar de kunstwerken in het Gaasperpark, het einde van de wereld in de buitenwijk, haar jeugdherinneringen aan Nellestein, buitenaardse invasies, Japanse hofdames en de geschiedenis van Zuid-Oost vanaf het pleistoceen tot ver in de toekomst.

Zaterdag 8 september 2018
Live tour: Wandeling met Schrijver in de Stad, Fietstour met gids en Opening CBK Zuidoost
12.30-13.00 verzamelen Hilton Bijlmerplein
13.00-13.45 fietstour met gids deel 1
13.45-14.10 wandeling met schrijver Fiep van Bodegom bij Gaasperplas (startpunt metrohalte Gaasperplas)
14.10-15.00 fietstour met gids deel 2
15.00 einde tour bij CBK, mogelijkheid tot bijwonen van opening ‘Ode aan de Bijlmer’

Aanmelden/reserveren: www.artifex.nu
Kosten: 15 euro (kinderen t/m 12 jaar 10 euro)

‘De stad van de toekomst’, dat moest de Bijlmer vijftig jaar geleden worden. Dat werd het niet. Sterker, de wijk stond jarenlang bekend als getto van Amsterdam. Pas recentelijk is het weer een geliefd stadsdeel geworden. Hoe dat zo komt? Je ontdekt het tijdens de fietstocht op zaterdagmiddag 8 september door de meest verrassende wijk van Amsterdam.

Fiep van Bodegom is redacteur bij literair tijdschrift De Gids en recenseert regelmatig (vertaalde) fictie voor De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad. Ze schrijft ook interviews, essays en proza. Het audioverhaal dat Fiep van Bodegom speciaal voor de manifestatie Pay Attention Please maakte, is te beluisteren via deze link.

Over de serie live bijeenkomsten Schrijvers in de Stad
Public Art Amsterdam presenteert literair talent voor de audioserie Schrijvers en de Stad. Zes schrijvers gaan ieder in op een eigen stadsdeel. Roos van Rijswijk (Centrum), Chris Keulemans (Noord), Rashid Novaire (Zuid), Fiep van Bodegom (Zuid-Oost), Massih Hutak (West) en Alma Mathijsen (Oost) verweven realiteit en verbeelding tot een serie audiokunstwerken die te beluisteren zijn, zowel thuis als op locatie. In de live bijeenkomsten geven de schrijvers een lezing, performance of rondleiding. Met deze serie opent Public Art Amsterdam een interdisciplinaire dialoog over fictie versus non-fictie, publiek versus privé en historisch erfgoed versus hedendaagse cultuur.

 

Initiatief Public Art Amsterdam

CBK Zuidoost is een van de initiatiefnemers van Public Art Amsterdam. Stadsdeel Zuidoost is namelijk een van de stadsdelen met de grootste dichtheid kunst in de openbare ruimte.
Jorien Posthouwer, een stagiaire van het CBK en de Rietveld Academie heeft onderzoek gedaan naar kunst in de openbare ruimte om zo een nieuwe kunstroute te ontwikkelen voor en door Zuidoost. De route is toegankelijk via de site van Public Art Amsterdam en via de VVV.

Voor Pay Attention Please! zijn in zes stadsdelen routes uitgestippeld die wijzen op de eigenzinnige, bijzondere, historische èn hedendaagse kunst die Amsterdam te bieden heeft. Volg de routes via de mobiele website of begeleid door een gids. Of luister naar de serie Schrijvers en de Stad waarin literair talent realiteit en verbeelding verweeft.

Public Art Amsterdam vraagt aandacht voor de publieke ruimte van Amsterdam. Ruimte die we delen, die omstreden is, vol tegenstellingen, maar ook vol idealen. Ruimte die steeds in beweging is. De manifestatie Pay Attention Please! maakt deze ruimte zichtbaar, aan de hand van kunstwerken die de afgelopen decennia in dat publieke domein zijn geplaatst. Deze kunstwerken tonen de complexiteit van de stad, de lagen van betekenis die zich er in de loop van de tijd hebben opgestapeld. Ze laten zien hoe de stad over zichzelf denkt en droomt.

Pay Attention Please!
Van 21 juni t/m 30 september 2018 door heel Amsterdam
Meer info: https://publicart.amsterdam/routes/
Public Art Amsterdam is een samenwerkingsverband van elf Amsterdamse kunstinstellingen: CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST-art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P/////AKT, Stedelijk Museum en TAAK. Pay Attention Please! is de eerste editie van een tweejaarlijkse manifestatie.

Met dank aan: Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds, Gemeente Amsterdam en BPD Cultuurfonds.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.