Refresh Amsterdam: Sense of Place

november 16, 2020 2:25 pm

Op vrijdag 11 december opent de tentoonstelling Refresh Amsterdam, editie Sense of Place in het Amsterdam Museum. Refresh Amsterdam is een tentoonstelling over mensen, hun perceptie van een plaats en de manieren waarop ze van die plek een thuis maken.  Voor deze tentooonstelling werkt het Amsterdam Museum samen met verschillende (kunst)instellingen in de stad. Vijfentwintig moderne makers tonen hun werk.

Voor deze tentoonstelling gaven CBK Zuidoost en het Amsterdam Museum Raquel van Haver de opdracht om groot werk te maken. Van Haver zal een hedendaags olieverfschilderij maken, geïnspireerd door de regentenstukken uit de collectie van het Amsterdam Museum. Met portretten van personen van initiatieven als de nieuwe Sint, Nederland wordt beter, Zwarte Piet is Racisme en Kick Out Zwarte Piet. De tentoonstelling Refresh Amsterdam en het werk van Van Haver is te zien tot en met 28 maart 2021.

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.