Save the date voor Ode aan de Bijlmer

mei 29, 2018 3:00 pm

Save the date voor onze expositie Ode aan de Bijlmer! CBK Zuidoost opent op donderdag 8 september opent deze tentoonstelling in het kader van 50 jaar Bijlmer. De Bijlmer had en heeft nog steeds een stigma, vooral voor mensen die er nog nooit zijn geweest. De 11 kunstenaars laten de Bijlmer zien als monument, als stedenbouwkundige vernieuwing, als utopie, als bijzonder en afwijkend of als jeugdsentiment. Rode draad in de tentoonstelling is een autonome beeldende vertaling van een positieve ervaring met deze wijk.

Opening Ode aan de Bijlmer: zaterdag 8 september om 15 uur
Kunstenaars: o.a. Syd D. Doscher, Lard Buurman, Katrin Korfmann, Hans van Houwelingen, Kaleb de Groot, Floor Wesseling & Marquez Malacia, Pieter Postma, Evy Jokhova, Patrick Koster / Thérèse Zoekende, Sonja de Boer.
8 september t/m 20 oktober 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2018 bestaat de Bijlmer 50 jaar. CBK Zuidoost  ontwikkelt een groepstentoonstelling met 9 tot 11 kunstenaars  waarin de  kunstenaars in hun werk reflecteren op  de stedenbouwkundige realisatie van de Bijlmer en de actuele hervormingen. Er is door de jaren heen veel aandacht voor de Bijlmer geweest, met name over alles wat niet goed ging. De wijk die bij oplevering werd gezien als ‘stad van de toekomst’ werd al na 25 jaar deels afgebroken. Het utopische stedenbouwkundig plan van Siegried Nassuth werd afgedaan als grote mislukking. De Bijlmer had en heeft nog steeds een stigma, vooral voor mensen die er nog nooit zijn geweest.

Ondertussen bestaat dit stadsdeel al weer een halve eeuw en wordt er al die tijd al gewoond, gespeeld, geleefd en gewerkt en groeit er al weer een derde generatie kinderen op. Er zijn flats gesloopt, er zijn flats grondig gerenoveerd, het stedenbouwkundig plan is drastisch veranderd en er wordt nog steeds gebouwd; de wijk is nog steeds in ontwikkeling. De kunstenaars in de expositie Ode aan de Bijlmer laten de Bijlmer zien als monument, als stedenbouwkundige vernieuwing, als utopie, als bijzonder en afwijkend of als jeugdsentiment. Rode draad in de tentoonstelling is een autonome beeldende vertaling van een positieve ervaring met deze wijk.

Syd D. Doscher – fotografie / boek

Lard Buurman – film / fotografie

Katrin Korfmann – fotografie

Hans van Houwelingen – maquette / installatie

MOHA – performance / artist-in-residence

Kaleb de Groot – sculptuur in tuin

Floor Wesseling & Marquez Malacia – sculptuur / installatie buiten en binnen

Pieter Postma – nieuw werk / sculptuur

Evy Jokhova – nieuw werk / textiel

Patrick Koster / Thérèse Zoekende – video

Sonja de Boer – tekeningen

Tags : , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.