The African Art Salon – 19 april

april 15, 2015 4:00 pm

Op zondag 19 april a.s. is de eerste African Art Salon in H-lab. Rob Perrée – kunsthistoricus, oprichter en hoofdredacteur van blog Africanah.org. – geeft een interactieve inleiding op eigentijdse Afrikaanse kunst.

Heeft die kunst onderscheidende kenmerken? Welke positie neemt de eigentijdse Afrikaanse kunst op dit moment in, internationaal, maar vooral ook in Nederland? Heeft het zin om deze kunst als een aparte categorie te behandelen? Deze en andere vragen – ook van de bezoekers – komen aan bod bij deze presentatie.

The African Art Salon is er voor die bezoekers die in Afrikaanse kunst geïnteresseerd zijn en zich hier professioneel mee bezig houden of die Afrikaanse kunst maken.

In verband met de ruimte willen we weten hoeveel mensen er komen. Wij verzoeken je om je komst voor 18 april aan te melden bij CBK Zuidoost. 
Aanmelden kan via: info@cbkzuidoost.nl of 020- 25 25 401.

Datum: zondag 19 april
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: het H-Lab van het CBK Zuidoost, Heesterveld 69-71 in Amsterdam-Zuidoost
Gratis toegang.


Nieuw initiatief

The African Art Salon is een initiatief van kunsthistoricus Rob Perrée van de blog Africanah.org. H-lab, een flat binnen Broedplaats Heesterveld, wordt in 2015 als projectruimte geprogrammeerd onder regie van CBK Zuidoost. ‘The Africa Art Salon’ is een van de terugkerende events.

In de salons is er aandacht voor eigentijdse Afrikaanse kunst in de vorm van een interactieve lezing, een discussie, een interview met een Afrikaanse kunstenaar of een presentatie van kunstwerken. Bezoekers, de uitgenodigde sprekers en kunstenaars kunnen op een informele manier met elkaar in contact komen. Een drankje en een Afrikaans hapje horen daar bij. Dit jaar zullen er drie bijeenkomsten zijn:

Data: zondag 28 juni en 27 september
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: het H-Lab van het CBK Zuidoost, Heesterveld 69-71 in Amsterdam-Zuidoost

Over de precieze invulling van de andere salons geven we op een later tijdstip aanvullende informatie.

africanah-logo-wit (2)

 

 

africanahBoua22014africanahmul10

 

Tags : , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.