Trilogy of Trinity: Tirzo Martha

november 4, 2017 3:43 pm

Op het CBK Kunstplein staat het beeld Trilogy of Trinity van de Curaçaose beeldend kunstenaar Tirzo Martha. Dit werk maakte hij in opdracht van CBK Zuidoost voor de opdracht Transit.

Toelichting kunstwerk Trilogy of Trinity

Over Tirzo Martha
Martha is een kunstenaar met een boodschap. Zijn werk is politiek en sociaal geëngageerd. Gemeenschapsgevoel en sociaal engagement zijn twee kernwaarden in het oeuvre van Tirzo Martha. Met zijn werk verschaft Tirzo Martha inzicht op de bonte en tegenstrijdige elementen van de Caribische maatschappij overdragen. Hij zet zich met hart en ziel in voor de jeugd op Curaçao. De kunstenaar was in 2006 medeoprichter van het Istituto Buena Bista (IBB) – Curaçao Center for Contemporary Art, een kunst vooropleiding voor jongeren. In het IBB worden lokale jongeren met een uitzonderlijk talent een jaar lang voorbereid op een vervolgopleiding in bijvoorbeeld Nederland, de Verenigde Staten, op Trinidad of op Cuba.

Het werk van Tirzo Martha was te zien in de Verenigde Staten, Duitsland, Portugal, Curaçao, Martinique, Santo Domingo en Cuba. Onlangs was zijn werk in Nederland te zien bij het International Film Festival Rotterdam.

Meer werk van Tirzo Martha
Meer werk van Tirzo Martha is op dit moment t/m 28 januari te zien in het Haags Historisch Museum in de tentoonstelling Afrikaanse Bedienden aan het Haagse Hof.
Meer over zijn werk licht Tirzo Martha zelf toe in een Talk in het Haags Historisch Museum op donderdagavond 23 november.

Ander meer en nieuw werk is vanaf 20 oktober in het museum Beelden aan Zee te zien, in de tentoonstelling No Excuses!

[beeld Trilogy of Trinity- Tirzo Martha]

 

 

 

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.