Uitnodiging Werkplaats CBKZO

december 8, 2014 11:40 am

CBK Zuidoost viert vrijdag 19 december van 16 tot 18 uur dat zij een nieuwe werkplaats heeft: Werkplaats CBKZO. Samen met Kansrijk Zuidoost vestigt CBK Zuidoost zich in appartement H1 van Heesterveld Creative Community. Je bent van harte welkom om kijkje te komen nemen.

Werkplaats CBKZO
Werkplaats CBKZO die vanaf januari 2015 in gebruik wordt genomen, is een lang gekoesterde wens die uitkomt. Werkplaats CBKZO is er voor iedereen die zich wil bekwamen in het maken van beeldende kunst: jong, oud, professional of amateur. Binnen Werkplaats CBKZO realiseert CBK Zuidoost een deel van haar educatieve taakstelling. Leerlingen uit het basis- of voortgezet onderwijs gaan aan de slag en krijgen ‘hands on’ les onder begeleiding van een kunstenaar. Ook wordt de Werkplaats gebruikt voor kunstenaars die met bewoners werken aan kunstprojecten met een participatie-element. Tot slot wordt Werkplaats CBKZO dé plek in Zuidoost voor een variëteit aan workshops ‘beeldend’  voor jong en oud.

Unieke samenwerking
Kansrijk Zuidoost en CBK Zuidoost starten in 2015 een unieke samenwerking binnen Heesterveld Creative Community, op initiatief en met ondersteuning van Woningcorporatie Ymere. Beide organisaties vestigen zich in dezelfde ruimte. Afwisselend maken zij gebruik van de faciliteiten in het appartement H1. Ook is er de overtuiging dat deze, in aanvang, praktisch gerichte samenwerking in de nabije toekomst een inhoudelijk vervolg krijgt.

IMG-20141127-WA0004

 

 

 

Tags : , , , ,

Commententaren zijn gesloten.