LAATSTE WEEK: EXPO LFMC

juni 26, 2017 11:42 am

“Who are you then?
John McClane: Just a fly in the ointment, Hans. The monkey in the wrench. The pain in the ass.”

Wie kent ze niet? De helden van de jaren tachtig uit de populaire series en films als Beverly Hills Cop, Die Hard en Bad Boys. De drie legendarische pop culture iconen Mike Lowrey, Axel Foley & John McClane speelden nooit volgens het boekje, maar kregen wel op spectaculair charismatische wijze hun heldhaftige acties voor elkaar. Hun achternamen dienen sinds 2011 als een verzamelpunt voor een heterogene groep interdisciplinaire verhalenvertellers. Jonge kunstenaars die veelvuldig samen in subgroepen opereren, maar speciaal bij CBK Zuidoost al hun krachten combineren tot één groepsexpositie. Een primeur waarbij de leden van Lowrey Foley McClane interpretaties maken van helden.

 

Wat maakt een held? Is het wel een mens of is het een alien als Superman? Of is het Moeder Natuur? Hebben we nog wel helden over in deze tijd? Worden al onze helden afgemaakt op brute wijze of op sociale media? Hebben alle helden een cape? Die moeders en oma’s dragen geen capes. De grote broers en zussen in mentor programma’s voor de jeugd ook niet. JAY Z rapte ooit: “Dark Knight feeling, die and be a hero. Or live long enough to see yourself become a villain.” Helden vallen uit de gratie. Is het wel goed om onze helden echt te leren kennen? Of is het beeld wat wij van ze gecreëerd hebben, belangrijker dan de realiteit?

 

“LFMC” is een groepsexpositie van Lowrey Foley McClane leden: Atlynn Vrolijk, Brian Elstak, Dionne Verwey, Giuseppe du Crocq, Ramon “Hayzee” Slager, Isabel Berenos, Joya Mooi, Kai de Bies, MAC&MEE, Mounir Raji, Vanity Wezer, Vera Schipaanboord, Senna Gourdou en Sharon Jane Dompig.

Locatie: CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam
www.cbkzuidoost.nl
Te zien t/m 8 juli

 

Randprogrammering LFMC

Save

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.