VERWACHT: MUSEUMNACHT 2017

oktober 31, 2017 12:12 pm

CBK Zuidoost doet dit jaar voor de tweede keer mee  aan Museumnacht op zaterdag 4 november a.s.  De avond start om 19 uur en duurt tot 02 uur. Een greep uit ons programma:

  • opening expositie Air in Zuidoost
  • vereeuwig jezelf met een one-of-a kind portret door Maartje Jaquet
  • vertoning kunstfilm  Gaan om te Zijn van PolarVanBekkum
  • artisttalks met host Ilga Minjon en diverse kunstenaars uit  AIR in Zuidoost
  • documentaire Yung Yurk met aansluitend een live-optreden van Soultrash!

 

Programma

 20 uur

Opening Expositie: AIR IN ZUIDOOST 2017

Een tentoonstelling met werk van (inter)nationale kunstenaars die tijdelijk in Amsterdam Zuidoost woonden en werkten en in hun werk reflecteren op dit deel van Amsterdam.

Kunstenaars: Aliansyah Caniago, Brian Elstak, Maartje Jacquet, Evy Jokhova & Sangiorgo Dallajee Blonk, Maria Lepistö&Alina Ozerova&Miyuki Inoue, Esther Meijer, Zanele Muholi, PolakVanBekkum en Tom T. Smit.

 

20:45 uur: kunstfilm Gaan om te Zijn

Vertoning film: Gaan Om te Zijn 

Ik loop, jij fietst, zij skateboard. Wij gaan om te zijn. Er zijn mensen die met hun telefoon lopen, er zijn mensen die uit een auto stappen, er hangt was tussen twee bomen te drogen, of je gaat een trapje op. Wat zeg je eigenlijk als je door de stad loopt?  Een ontdekkingsreis. De nieuwe film van PolakVanBekkum. duur: 7 min.

 

21 – 22 uur: artisttalks olv host llga Minjon & performances

  • talk met Esther Polak en Ivar van Bekkum over kunstfilm Gaan om te Zijn
  • talk met Evy Jokhova en Sangiorgio Dallajee Blonk: How to live together? 2017, video-installatie*
  • talk met Maria Lepistö & Alina Ozerova & Miyuki Inoue, over hun project Bob Marley is the Name of a Bird , waarvoor deze kunstenaars zich begaven in de wereld van het fokken en trainen van Surinaamse zangvogels.

Performance Miyuki Inoue – Japanse stemkunstenaar 15 min

BREAK

22:15 uur: artisttalk olv host Ilga Minjon

  • talk met Esther Meijer van Nieuw Jurk, over haar documentaire Yung Yurk, een aantal van jonge rappers & mode o.a. in de Bijlmer

22:30  uur: documentaire Yung Yurk

Vertoning Yung Yurk, documentaire Esther Meijer over jonge rappers & mode  in de Bijlmer, met onder andere rappers van Soultrash, losse portretten die tussen de 7 en 10 minuten  duren.

 

23 uur: live-optreden SoulTrash

Optreden SoulTrash tot 23:30 uur.

SoulTrash is een jong collectief bestaande uit 3 MCs en 3 DJs/producers afkomstig van Amsterdam Zuidoost. De energieke sound die ze neerzetten is een mengelmoes van Hiphop, Trap en UK Grime. De formatie brengt nog maar sinds kort muziek uit, maar heeft zich al bestempelt als winnaars van Wanted 2016 & Grote Prijs van Nederland(hiphop) 2016.

 

Side-events

– Pop-up shop Nieuw Jurk / SoulTrash – merchandise

– Portrettekening door Maartje Jaquet (exclusief)
tot  02 uur: late night music

 

 

* Evy Jokhova en Sangiorgio Dallajee Blonk: How to live together? 2017, video-installatie 

Evy Jokhova (1984, Zwitserland)  is een multidisciplinair kunstenaar wiens werk dialoog en/of relaties aangaat met sociale antropologie, architectuur en filosofie. Ze schildert, tekent, filmt, maakt sculpturen en installaties en doet participerende evenementen, waarmee ze streeft de kloof tussen al deze disciplines te overbruggen. In haar multidisciplinaire werk reflecteert Evy Jokhova veelal op architecturale en sociale structuren en/of vormen en hoe deze zich tot elkaar (kunnen) verhouden. Tijdens haar verblijf in BijlmAIR is ze gaan samenwerken met kunstenaar Sangiorgio Dallajee Blonk (1992, NL) een jonge maker uit Amsterdam Zuidoost actief op het gebied van media, muziek, fashion en kunst. Samen maakten zij een nieuw werk over de Bijlmer genaamd ’’How to live together?”, waarin het externe perspectief van Jokhova en de interne blik van Dallajee met elkaar versmelten.

‘How to live together?’ is een 3-kanaals video-installatie over de architectuur van de Bijlmer, Amsterdam Zuidoost, van kunstenaars Evy Jokhova en Sangiorgio Dallajee Blonk. Het project onderzoekt hoe architectuur wordt gebruikt, begrepen en bewoond. Wat is sociale ruimte en kan elke ruimte sociaal zijn? ’’How to live together?” onderzoekt de relatie tussen architectuur, het individu en de gemeenschap in een reeks van in scène gezette handelingen en observaties die samen het oude verhaal van Heaven and Hell – een verhaal over menselijke samenwerking – navertellen.

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.