Vrijwilligers onmisbaar bij CBK Zuidoost

mei 17, 2018 12:37 pm

Vrijwilligers. Wie kan er in deze tijden van de participatiemaatschappij nog zonder? CBK Zuidoost in elk geval niet. Voor ons zijn Gitta, Marie-Claire en Ilse onmisbaar. En dan heb ik het nog niet over onze ‘vast-losse exemplaren’ zoals Ingrid, Anja, Pia , Maria, Hugo en Herbert. Met handen, hersens en betrokken inzet zorgen ze dat veel van het werk dat blijft liggen … gewoon gebeurt.

Een tijdje geleden was ik zelf vrijwilliger. Dus meldde ik me zondagochtend vroeg bij P18 om – samen met anderen – 44 kinderen van de IMC Weekendschool te begeleiden. IMC Weekendschool is een prachtig initiatief voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs die méér willen. Die daarom twee jaar lang hun zondagmiddag opofferen om les te krijgen. Lessen die speelse maar serieuze ontmoetingen zijn met mensen werkzaam in een waaier aan sectoren: de bankdirecteur, de huisarts, de rechter, de journalist of de kunstenaar. Allemaal potentiële voorbeelden van wat er van je kan worden als je nieuwsgierig blijft, je ambitie opzoekt en kritisch durft te denken.

Onze ontmoeting was de afsluiting van een blok over Kunst. We gingen naar het Kroller Muller Museum; alles gesponsord door Evi Van Lanschot. Ter plekke veroverde deze dwarsdoorsnede uit de BIMS niet alleen de harten van de museumbezoekers maar ook uw columnist. Ik heb veel nieuwsgierigheid gezien, kritische vragen gehoord gecombineerd met dikke pret en verbazing over gedane ontdekkingen. Gretig, dat is het woord dat deze kinderen kenschetst.

Kortom, ik keerde blij terug; hopende dat de CBK Zuidoost vrijwilligers even blij zijn met hún werk voor het CBK.

Overigens: ik zoek er nog ééntje. Iemand die als huismeester van onze Werkplaats CBK Zuidoost regelmatig een oogje in het zeil wil houden. En die in ruil daarvoor geniet van alle maak-activiteiten die zich daar afspelen. Wie weet leest zo’n iemand dit stukje?

Annet Zondervan

Tags : , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.