Jonge Wereldmakers gezocht!

maart 4, 2017 11:00 am

Het project Wereldmakers is in volle gang! Als je het leuk vindt om te werken aan je eigen wereld, doe dan mee. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Laat jouw wereld zien in een optocht op 28 juni, voorafgaand aan de voorstelling in het Bijlmer Parktheater. Van leerlingen met een stadspas wordt het lesgeld volledig betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam.

Project Wereldmakes ism het Bijlmer Parktheater

In 2017 start CBK Zuidoost samen met het Bijlmer Parktheater met een mooi project genaamd.  ‘Wereldmakers’ is een naschools multidisciplinair project voor leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen in Amsterdam Zuidoost. Dit project wordt door de gemeente Amsterdam gesubsidieerd. Deelname aan dit project kost € 100,-. Voor leerlingen of hun ouders die in het bezit zijn van een Stadspas, wordt het lesgeld geheel betaald door het Jongerencultuurfonds Amsterdam.

Inhoud project
De leerlingen maken op 28 juni 2017 in een beeldende theatervoorstelling op het podium van het Bijlmer Parktheater hun ‘nieuwe wereld’. De Bijlmer – als een in de fabriek – door de mens – gemaakte ‘nieuwe wereld’. Het land ooit gewonnen uit het water, het land dat gecultiveerd diende te worden en waar mensen uit alle windstreken naartoe kwamen om hun bijdrage te leveren. ‘Het land is nooit af’; er is sprake van een ‘ongoing process’ van opbouw, heropbouw (vernieuwing Bijlmermeer), het vinden en heruitvinden van respectvolle omgangsvormen, het formuleren van een ‘eigen’ (culturele) identiteit, etc.

In de aanloop naar de voorstelling, werkt een deel van de leerlingen met beeldend kunstenaars aan de rekwisieten en andere attributen, terwijl het andere deel met theaterdocenten aan de slag gaat. Alle wereldmakers komen tijdens de voorstelling op het podium te staan!

Lessen en lesdagen
De leerlingen hebben gedurende 15 weken, steeds 1 middag in de week les.
Tijd: 16.00 – 17.00 uur in het Bijlmer Parktheater of in de werkplaats van CBK Zuidoost (Heesterveld 1).
Periode: februari t/m juni 2017.
Lesdagen: maandag, woensdag en donderdag.
Hierbij kunnen de deelnemers, behalve hun voorkeur voor de beeldende of theaterkant van dit project, ook aangeven welke dag hen het beste uitkomt!

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met: Marion Visser van het Bijlmer Parktheater: mvisser@bijlmerparktheater.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Tags : , , , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.