Cultuurlijn 1102

Onder de noemer Cultuurlijn 1102 biedt CBK Zuidoost jaarlijks samen met het Bijlmer Parktheater en Imagine IC een cultureel programma aan. Doel van deze samenwerking is het cultuuraanbod in Amsterdam Zuidoost op de kaart te zetten binnen en buiten Amsterdam. De drie grootste cultuurinstellingen van Amsterdam Zuidoost bieden de bezoeker een dag vol erfgoed, beeldende kunst en theater aan. Allemaal met een gezamenlijk thema. Deze dag vindt altijd ergens in juni plaats. Cultuurlijn 1102 verwijst naar het postcodegebied waarin de instellingen zich bevinden.

In 2013 is Cultuurlijn 1102 gelanceerd. Het thema 150 jaar afschaffing van de slavernij stond toen centraal. In 2014 stond Cultuurlijn in het teken van Urban Spirits: een religieus  dagprogramma vol erfgoed, kunst en theater. Dit thema sloot aan bij ‘De Gelovige Stad’, het thema van een aantal cultuurinstellingen, waaronder het Amsterdam Museum, in Amsterdam. In 2015 was het Amsterdamse thema ‘De Opstandige Stad’, waar Cultuurlijn 1102 met Urban Rebels op anticipeerde.

Urban Spirits 2014

‘Urban Spirits’ 

cultuurlijn-1102Blok alvast je agenda voor 19 juni! Want dan programmeren Imagine IC, CBK Zuidoost en Bijlmer Parktheater ‘Urban Spirits’: een religieus dagprogramma vol erfgoed, kunst en theater. Onder de naam Cultuurlijn 1102 draagt dit culturele trio met ‘Urban Spirits’ bij aan De Gelovige Stad. Met een publiek gesprek, exposities en entertainment is deze Bijlmer-beleving een echte aanrader voor publiek tot ver over de grenzen van Zuidoost!

Wanneer: donderdag 19 juni, vanaf 13.30 uur 
Waar: Imagine IC, CBK Zuidoost en Bijmer Parktheater

Publiek gesprek en expo bij Imagine IC

‘Urban Spirits’ start om 13.30 uur bij Imagine IC. In ‘Immaterieel erfgoed met Prik #3′ gaat professor Crispin Paine in  op de verhalen, rituelen en emoties van religie, die in presentaties van religieuze kunst vaak onder-belicht zijn. In de expo ‘Believe it or Not’ vertellen 15 VMBO- leerlingen van Bindelmeer in raps en spoken word hun geloofsverhalen.  Believe it or Not? is vanaf 7 mei te zien in het huis van Imagine IC.

Expo en artisttalk bij CBK Zuidoost

Vanaf 16.00 uur gaat Cultuurlijn 1102 door bij CBK Zuidoost. In een artisttalk vertellen kunstenaars uit de tentoonstelling ‘BEZIELD’ over hun drijfveer en de totstandkoming van hun werk. Aansluitend is er een borrel waarin iedereen met de twee kunstenaars in gesprek gaat.
BEZIELD is vanaf 10 mei al te zien bij CBK Zuidoost.

Theatervoorstelling bij Bijlmer Parktheater

Bijlmer Parktheater sluit ‘Urban Spirits’ af met de theatervoorstelling Obia. De voorstelling Obia die vorig jaar uitverkochte zalen in Amsterdam en Rotterdam trok, wordt nu hernomen in het kader van Cultuurlijn 1102.

Kaartverkoop

Het Urban Spirits programma biedt Cultuurlijn 1102 aan in combi tickets voor:
expo ‘Believe it or Not’ en het gesprek met Crispin Paine bij Imagine IC;
een borrel en bezoek aan de expositie ‘BEZIELD’ bij CBK Zuidoost,
en een diner en de theatervoorstelling OBIA.
Bestel uw ticket via Bijlmer Parktheater.  

Impressie 2013: 150 jaar afschaffing van de slavernij